Cel mai de temut duşman al Patriarhului Kirill, al Rusiei, a murit în condiţii mai mult decât suspecte. Episcopul Diomid a decedat într-un accident, chiar de ziua şefului Bisericii Ortodoxe Ruse

Preotul Serghei Dzyuban, în vârstă de 60 de ani, fost episcop de Anadîr şi Ciukotka, a murit sâmbătă, într-un tragic accident rutier, în care şi-au mai pierdut viaţa alte două persoane.

21 nov. 2021, 20:42
Cel mai de temut duşman al Patriarhului Kirill, al Rusiei, a murit în condiţii mai mult decât suspecte. Episcopul Diomid a decedat într-un accident, chiar de ziua şefului Bisericii Ortodoxe Ruse

Episcopul Diomid era în conflict deschis cu Patriarhul Kirill, al Bisericii  și a murit chiar de ziua de naştere a acestuia, sâmbătă, când Patriarhul a împlinit vârsta de 75 de ani.

El a fost episcop de Anadîr și Ciukotka, din august 2000 până în iunie 2008, după care a devenit liderul oficial al grupului religios necanonic „Sfântul Sinod Guvernator al Bisericii Ortodoxe Ruse”.

În februarie 2008, episcopul Diomede a făcut o acuzație publică la adresa conducerii Bisericii Ortodoxe Ruse de erezie și cooperare cu „guvernul fără Dumnezeu”. În iunie, Sinodul Episcopilor a cerut ca preotul să se pocăiască în fața Sfântului Sinod pentru schismaticism și l-a îndepărtat din administrația eparhiei. Diomede a refuzat să se supună conciliului și a anatematizat conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse, condusă de Patriarhul Alexei al II-lea , drept care a fost destituit în octombrie același an.

Citeşte şi Povestea cutremurătoare a unui preot din Dolj. Şi-a pierdut copiii din cauza cancerului şi a murit la scurt timp după ce şi-a înmormântat soţia

Diomid era cunoscut pentru opiniile sale care condamnau ecumenismul, telefoanele mobile, noile pașapoarte, vaccinarea și globalizarea. Mai mult decât atât, el credea că liderii Bisericii Ortodoxe Ruse s-au „depărtat de puritatea dogmei ortodoxe”.

Site-ul newsae.ru, scrie că fostul episcop al Bisericii Ortodoxe Ruse (ROC) se afla pe scaunul pasagerului din față al unui autoturism Kia Sorento în timpul unei coliziuni cu un camion MAN.

Citeşte şi Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor: „Dă naştere copilului şi dă-l Bisericii”