Cel mai devastator bombardament din acest an, în Siria. Israelul a ucis 10 oameni în atacuri aeriene

Zece combatanţi, printre care şase soldaţi sirieni, au fost ucişi de lovituri aeriene executate de armata israeliană în împrejurimile Damascului, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO). Bilanţul victimelor este cel mai grav din acest an.

27 apr. 2022, 20:49
Cel mai devastator bombardament din acest an, în Siria. Israelul a ucis 10 oameni în atacuri aeriene

Israelul a vizat mai ales un depozit de muniţii şi mai multe poziţii militare având legături cu Iranul, care sprijină militar guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Inamic declarat al Iranului, Israelul nu vrea ca acesta să-şi extindă influenţa în Siria.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, care conduce OSDO, cinci soldaţi sirieni au murit pe loc şi un şaselea a decedat în cursul zilei din cauza rănilor. Ceilalţi patru bărbaţi ucişi erau membri ai unor miliţii pro-iraniene, dar naţionalitatea lor nu a putut fi verificată deocamdată.

În plus, opt persoane au fost rănite în urma acestor lovituri în cinci amplasamente diferite, afirmă OSDO, ONG cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Citeşte şi Rusia aduce 16.000 de mercenari din Siria pentru războiul cu Ucraina. Primii au ajuns cei 300 din unitatea de elită „Forțele Tigrilor”

O sursă militară siriană a confirmat pentru agenţia oficială SANA moartea a patru soldaţi. „Inamicul israelian a întreprins o agresiune aeriană în zori trăgând mai multe rachete dinspre Tiberiada ce au vizat mai multe poziţii în împrejurimile Damascului„, a indicat sursa militară. Acesta a mai afirmat pentru SANA că „apărarea noastră antiaeriană a interceptat mai multe rachete, iar ancheta a arătat că patru soldaţi au fost ucişi„.

De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a întreprins sute de lovituri aeriene în statul vecin, ţintind poziţii ale armatei siriene, forţelor iraniene sau Hezbollah-ului libanez.

Citeşte şi Lumea postpandemică se trezește la o nouă realitate. Lideri economici și politici au oferit soluții de redresare la Forumul Economic de la Delphi

OSDO estimează că, în 2021, 30 de lovituri israeliene au ucis 125 de luptători ai forţelor guvernamentale şi cinci civili.

Războiul din Siria, ţară acum fragmentată unde acţionează diferiţi protagonişti, a costat vieţile a în jur de 500.000 de oameni, a devastat infrastructurile şi a produs milioane de refugiaţi.


loading...
Partenerii noștri