Cel mai eficient ceai în lupta cu kilogramele în plus. O ceaşcă poate înlocui cafeaua de dimineaţă

Ceaiul matcha, originar din Japonia, este consumat de mii de ani. Acesta are proprietăți miraculoase anti-cancer, anti-îmbătrânire, stimulează metabolismul și detoxofiază organismul. 

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 10:18
Cel mai eficient ceai în lupta cu kilogramele în plus. O ceaşcă poate înlocui cafeaua de dimineaţă

O singură ceașcă de matcha echivalează din punct de vedere nutrițional cu 10 cești de ceai verde clasic infuzat. Ceaiul matcha are multe beneficii asupra organismului. Acesta: 

Citește și: Ceai de galbenele, beneficii si contraindicatii

1. Stimulează metabolismul și ajută în lupta cu kilogramele

Ceaiul matcha stimulează metabolismul și ajută la pierderea surplusului de kilograme. Conform unui studiu recent, persoanele care consumă regulat acest ceai pierd în greutate cu 25% mai repede decât cele care nu-l consumă. 

2. Efecte anti-cancer și anti-îmbătrânire

Ceaiul are în compoziție epigallocatechine (EGCG), substanțe  considerate a fi printre cei mai puternici și eficienți antioxidanți. Acestea conferă ceaiului puternice proprietăți în lupta împotriva cancerului și reușește să anihileze, de asemenea, radicalii liberi.

De asemenea, acesta are efecte anti-îmbătrânire, datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. Ceaiul matcha protejează, de asemenea, împotriva radiațiilor ultraviolete și previne bolile de piele.

3. Puternic energizant

Ceaiul matcha, exact ca toate ceaiurile verzi, conține cafeină. O ceașcă de ceai fierbinte poate menține nivelul de energie ridicat un interval de câteva ore.

3. Detoxifică organismul

Ceaiul conține clorofilă care detoxifiază și elimină din organism  substanțele chimice  și metalele grele. Experții sugerează să se consume o ceașcă sau două de ceai pe zi – dimineața și după-amiaza.