Cel mai faimos spărgător de case din București s-a sinucis din dragoste. Ce vedete și politicieni ”a călcat” Oache din Damache

Oache, unul dintre cei mai renumiți spărgători de case din zona Bucureștiului a fost găsit spânzurat în propria casă din Pantelimon.

18 mai 2023, 19:43
Cel mai faimos spărgător de case din București s-a sinucis din dragoste. Ce vedete și politicieni ”a călcat” Oache din Damache

Cunoscut drept Oache din Damache, acesta avea un statut aproape legendar în lumea interlopă, printre victimele sale aflându-se numeroase vedete și politicieni, inclusiv fostul premier Theodor Stolojan.

Vestea a fost dată chiar de fratele spărgătorului, care a sunat la 112 pentru a anunța decesul, prin spânzurare, potrivit Ziare.com.

Marian Georgescu, zis Oache, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinței sale din cartierul Damache, Pantelimon. Bărbatul avea 50 de ani și era renumit pentru spargeri pe care le-a dat în vilele de lux construite la marginea Capitalei.

Potrivit Gândul, soția lui l-ar fi părăsit și ar fi plecat de acasă împreună cu cei doi copii, un băiat și o fată, pe care îi aveau împreună. Foarte atașat de familie, Oache a făcut o depresie puternică.

Pentru că nu a mai răspuns la telefon de sâmbătă, fratele lui, Valentin, a devenit îngrijorat și a decis, luni, să meargă până la el acasă. Acesta a găsit poarta deschisă și a intrat în casă. Pe masa din bucătărie a găsit un bilet de adio, în care a recunoscut imediat scrisul lui Oache.

Citește și: Denisa a fost spulberată de tren la numai 19 ani. Fiica unei avocate de succes se pare că era şantajată de iubit cu imagini indecente

Acesta scrisese că îi pare rău, însă lipsa familiei l-a doborât și nu mai suportă să vină acasă și să găsească „casa goală”.

Îngrozit, Valentin Georgescu a început să caute, iar într-o anexă a locuinței a făcut și descoperirea macabră. Fostul spărgător de locuințe își făcuse ștreang dintr-un cablu și se spânzurase lângă sania copiilor, după ce, inițial, se urcase cu picioarele pe un scaun din plastic.

Polițiștii ilfoveni au deschis un dosar de moarte suspectă, însă pe trupul victimei nu s-au găsit urme de violență care să conducă la ipoteza unei crime.

Oache a locuit aproape toată viața în cartierul Damache, o zonă rău famată din Pantelimon, unde sunt concentrați mulți dintre spărgătorii de locuințe care fură în București, dar nu ocolesc nici vilele din cartierele de lux.

Multe dintre ele nu au fost dovedite, potrivit sursei citate. Printre victime s-ar fi aflat și fostul premier Theodor Stolojan, căruia gașca lui Oache i-ar fi furat bani și bijuterii. Dosarul nu a mai ajuns în instanță deoarece fostul prim-ministru s-a înțeles cu infractorii asupra despăgubirii.

Citește și: Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Prima reacție a avocatei părinților Elodiei