Cel mai frumos sat din Europa, care atinge cerul, se află în România. Cât costă să te cazezi aici, de sărbători

Cel mai frumos sat din Europa, care atinge cerul, se află în România. Numărătoarea inversă până la sărbătorile de iarnă a început, iar românii care nu și-au rezervat nimic până acum pot alege o destinație cu totul deosebită.

04 dec. 2022, 17:49
Cel mai frumos sat din Europa, care atinge cerul, se află în România. Cât costă să te cazezi aici, de sărbători
Cel mai frumos sat din Europa, care atinge cerul, se află în România

Cel mai frumos sat din Europa, care atinge cerul, se află în România. Este vorba despre comuna Măgura din Brașov, o adevărată atracție turistică pentru iubitorii de natură. Aceasta este destinația ideală pentru cei care vor să stea departe de aglomerația orașelor, însă departe și de prețurile exorbitante practicare în Poiana Brașov.

Citește și: Locul din România care te scapă de stres. Este considerat un adevărat miracol

Cel mai frumos sat din Europa, care atinge cerul

Chiar dacă mulți petrec sărbătorile de iarnă în sânul familiei, sunt și români care aleg să profite de vacanța de Crăciun și să plece în mini-vacanțe. Din acest motiv, cererea pentru locuri de cazare în această perioadă a crescut semnificativ, deoarece tot mai multă lume alege să rămână în țară.

Spre deosebire de alte locuri foarte scumpe, în satul Măgura poți să îți petreci vacanța fără să te gândești că vei face un efort financiar. Așadar, majoritatea proprietarilor au dat înspre închiriere case întregi, pentru a fi destul de încăpătoare familiilor care caută un loc perfect pentru sărbători. Prețurile pornesc de la 400 lei pentru o casă de 100 metri pătrați pentru o noapte, și ajung până la peste 1000 lei, în cazul proprietăților mai mari. Casele au fost amenajate astfel încât să fie suficient de încăpătoare peste 10-12 persoane, potrivit Spynews.ro.

Locul din România unde cazarea este gratuită

În topul celor mai spectaculoase destinaţii turistice se află zona din Munţii Parâng traversată de Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Cu o lungime de 138 km, Transalpina face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba şi străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba.

De-a lungul drumului, se găsesc o mulţime de stâne. Ciobanii îi ademenesc pe turiști cu specialităţile locului: bulz ciobănesc cu brânză de burduf pregătit la grătar și tocan de oaie. Amatorii de experienţe inedite au şi posibilitatea să înnopteze la stâna Ştefanu, cea mai renumită stână de pe Transalpina, să doarmă pe paie în paturi de lemn, ca în vremurile în care se făcea transhumanță, și să îmbrace haine vechi de peste un secol. (Citește AICI mai multde detalii)