Cel mai grav accident al anului: 17 morţi şi 22 de răniţi într-un accident rutier

Accidentele rutiere sunt frecvente în China pe tot parcursul anului din cauza lipsei unor controale stricte de siguranţă.

08 ian. 2023, 07:42

Accident horror în China. Şaptesprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi 22 au fost rănite duminică într-un accident de circulaţie în provincia Jiangxi, în estul ţării, a informat presa de stat, relatează AFP.

„Accidentul a făcut 17 morţi, 22 de persoane au fost rănite, răniţii au fost transportaţi la spital”, potrivit canalului de televiziune CCTV, citând autorităţile locale, care a adăugat că, deja, „cauza accidentului face obiectul unei anchete amănunţite”.

Accident cumplit în Alba. Un BMW a ajuns pe acoperişul unei case după o cursă ilegală VIDEO
„Accidentul de circulaţie major” a avut loc cu puţin înainte de orele 01.00 (sâmbătă, 17.00 GMT) în districtul Nanchang, a indicat postul de televiziune.

La aproximativ o oră după anunţul ştirii, poliţia rutieră din districtul Nanchang a dat recomandări şoferilor, avertizând că regiunea se confruntă cu o „ceaţă deasă”. „Vizibilitatea la volan este proastă. Este o vizibilitate slabă, ceea ce poate provoca cu uşurinţă accidente de circulaţie”, potrivit poliţiei.

FOTO: Accident oribil. Cine erau persoanele care au fost zdrobite instant, în urma impactului: „Mașina e o armă!”
„Vă rugăm să fiţi atenţi la farurile de ceaţă (…) încetiniţi, conduceţi cu atenţie, păstraţi o distanţă de securitate în raport cu maşina din faţă, evitaţi pietonii, nu schimbaţi benzile de circulaţie şi nu faceţi depăşiri”, a adăugat poliţia.

Accidentele rutiere sunt frecvente în China din cauza lipsei unor controale stricte de siguranţă.

Luna trecută, o persoană a murit într-un ambuteiaj pe o autostradă din centrul Chinei, implicând sute de vehicule şi cauzată de vizibilitatea scăzută din cauza ceţii.

În septembrie, 27 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce un autobuz care îi transporta către unităţile de carantină din provincia Guizhou (sud-vest) s-a răsturnat pe o autostradă.