Cel mai ieftin îngrăşământ pentru trandafiri. Toate gospodinele îl au acasă, dar îl aruncă la coş

Cei care adoră să crească trandafiri folosesc îngrăşământ special pentru ca planta să crească viguroasă şi sănătoasă. Dacă nu vreţi să scoateţi bani mulţi din buzunar pentru a îngriji florile, puteţi lua în calcul o soluţie aflată la îndemâna oricui.

31 iul. 2022, 11:15
Cel mai ieftin îngrăşământ pentru trandafiri. Toate gospodinele îl au acasă, dar îl aruncă la coş

Puţini ştiu că cel mai ieftin îngrăşământ pentru trandafiri este zaţul de cafea deoarece conţine numeroase substanţe benefice plantelor. Astfel, trandafirul, considerat regele florilor, poate beneficia de condiţii propice pentru a creşte. Aşadar, după ce aţi băut cafeaua, cel mai bine ar fi să nu aruncaţi zaţul, ci să-l folosiţi pentru a îmbogăţi solul, fie floarea este îngrijit în grădină sau în ghiveci.

Atunci când este amestecat cu pământ, zaţul de cafea contribuie la dezvoltarea microorganismelor, iar plantele vor creşte mai sănătoase.

Cel mai ieftin îngrăşământ pentru trandafiri este zaţul de cafea. Ce substanţe conţine

Folosit ca îngrăşământ pentru trandafiri, zaţul de cafea este bogat în azot, cupru, potasiu şi fosfor. Aceste elemente vor ajuta planta pentru o creştere viguroasă, iar înflorire va fi mai bine stimulată, conform Cumsa.ro. Amestecat cu pământ, zaţul de cafea va transforma substratul în care este fixată floarea într-unul bine aerisit şi cu un drenaj perfect. Astfel, pământul reţine cantitatea optimă de apă necesară rădăcinilor trandafirilor.

Citeşte şi: Mihaela Bilic mai demolează un mit: Un pahar de vin sau de Prosecco este mai bun ca un pahar de suc fresh

Nu ar trebui să vă îngrijoreze aciditatea zaţului de cafea deoarece, pe măsură ce acesta se descompune, va deveni mai puţin acid. Dacă este împrăştiat în jurul plantei, zaţul va aduce plantei necesarul de aciditate de care are nevoie pentru a se dezvolta.

Cantitatea ideală de rest de cafea care trebuie împrăştiat la o tufă este de jumătate de kilogram. Acesta trebuie întins bine şi uniform şi apoi udat din abundenţă.

Cel mai bun moment pentru a hrăni trandafirii cu restul de la cafea este primăvara, când plantele revin la viaţă. Este bine să te asiguri că foloseşti această metodă într-un interval de timp sigur, când nu mai există pericolul apariţiei înghețului.

Dacă se aplică prea devreme, trandafirii ar putea suferi pentru că vor creşte prea repede şi noii lastari ar putea muri dacă vor trece printr-o perioadă cu îngheţ târziu.

Dacă este vorba de un exces, rădăcinile plantei ar putea suferi arsuri. De aceea, e indicat ca zaţul de cafea să fie folosită în combinaţie cu compost.

Citeşte şi: Cum a ajuns să arate Sylvester Stallone la 76 de ani. Actorul va juca rolul unui erou-gunoier