Mihaela Bilic mai demolează un mit: Un pahar de vin sau de Prosecco este mai bun ca un pahar de suc fresh

Mihaela Bilic scrie pe facebook că, fie că este vorba despre fresh sau băutură cu acid, sucurile sunt asemănătoare și la fel de păcătoase din cauza zahărului, aşa că mai bine recomandă un pahar de vin cu "efect de relaxare cu bună dispoziție garantate".

29 iul. 2022, 14:10
Mihaela Bilic mai demolează un mit: Un pahar de vin sau de Prosecco este mai bun ca un pahar de suc fresh

Mihaela Bilic spune că e mult  mai sănătos să consumăm o portocală decât să o stoarcem și să o transformăm într-un pahar de suc pentru că astfel aduci în organism și fibra, pulpa fructului. Nu pierzi nimic și ai chiar un avantaj în sănătate. Este recomandat să mergi către consumul de fruct întreg sau de smoothie.

„Zahărul (indiferent de culoare) și fructoza (zahărul din fructe) au același număr de calorii: 4cal/g! Un pahar de suc, indiferent că este carbogazos natural sau fresh, are în medie 120 cal (250ml X 45cal) ceea ce înseamnă 6 lingurițe de zahăr. Beleaua este că orice lichid este considerat de corpul nostru ca fiind apă, caloriile nu se contabilizează și nu țin de foame. Iar zahărul și fructoza sunt ușor de transformat în grăsime de rezervă… care se pune direct pe burtă.
Țineți cont că un pahar de vin sau de Prosecco are numai 80cal și efect de relaxare cu bună dispoziție garantate. Recomandarea mea este să nu vă cheltuiți caloriile pe suc. Mai bine mâncați fructele ca atare, mestecate, doar atunci sunt sănătoase și pline de vitamine”, ascris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Cum să slăbești simplu și rapid. Strategia nutriționistului Mihaela Bilic

Mihaela Bilic: Iaurt cu fructe sau budincă?
„Multe persoane au impresia că e totuna dacă mănânci iaurt natur sau iaurt cu fructe. Americanii au făcut greșeala asta și acum sunt obezi
Iaurtul simplu este un produs lactat, de consumat regulat, în schimb iaurtul cu fructe este un desert cu conținut dublu de calorii și zahăr cât în înghețată! Cu siguranță e delicios, de aici pericolul să mâncăm prea mult/prea des
Cea mai bună dovadă o avem dacă îl comparăm cu budinca/șarlota: au 105-108cal și 13-14g zahăr (2-3 lingurițe) la 100g produs… Atenție, recipientul de 500g din foto are 10-15 lingurițe de zahăr și conține 4 porții, nu una!!”, a mai scris dr. Mihaela Bilic într-o altă postare.

Pepene roşu vs pepene galben. Mihaela Bilic dezvăluie care ne ajută cel mai mult să slăbim: „Avem avantaje de fiecare parte”

Mihaela Bilic: Șuncă sau jambon/prosciutto?
„Eu consider mezelurile un fel de super-carne, sunt mai concentrate în gust, grăsime și calorii, tocmai de aceea porția corectă este de 50g (față de carne, care este de 120-150 g). Mezeluri mâncăm mai rar și în cantitate mai mică. Există mezeluri și mezeluri…care e varianta cea mai bună?
Dacă ne gândim la siluetă, șunca fiartă are cele mai puține calorii: 130cal/100g. Dacă ne gândim la calitate, atunci mezelurile crud uscate sunt alegerea corectă. Observați că 100g jambon de Serrano se obțin din 150g carne, este mai concentrat în nutrienți și de aceea avem 230cal și un procent dublu de proteine față de șuncă (40g față de 21g)
Nu pot spune că o variantă o exclude pe cealaltă, fiecare alege în funcție de gust și siluetă. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont când vine vorba de mezeluri, este să fie de calitate: pe lista de ingrediente carnea să fie pe primul loc, într-un procent de minim 80%”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela Bilic: Popcorn sau pufuleți?

„Fie că ne uităm la un film sau vrem să uităm de plictiseală/griji, ne trebuie ceva de ronțăit. Și dacă e fără gluten, cu atât mai bine! Ce variantă e mai sigură pentru siluetă? Pufuleții!!
La capitolul materie primă sunt identice: porumb/mălai, ulei și sare. În popcorn avem mai mult ulei (27% grăsime), iar în pufuleți doar 10%. Caloriile pe 100g diferă și ele: 530 la popcorn și 427 la pufuleți.
Sunt expandate prin căldură (umflate cu aer), deci au volum mare și greutate mică…și asta e bine, ni se pare că mâncăm mult La volum egal punga mare de popcorn are 110g și 580cal, iar cea de pufuleți are 85g și numai 360cal.
Există și pungă mică de pufuleți, de 45g și 190cal, o gustare dietetică care merge bine cu lapte bătut”.