Cel mai ieftin și frumos oraș din România. Tot mai mulți străini sunt atrași de țara noastră

Care este cel mai ieftin oraș din România, potrivit unui studiu raportat la costul vieții din New York.

16 iun. 2023, 22:31
Cel mai ieftin și frumos oraș din România. Tot mai mulți străini sunt atrași de țara noastră
Cel mai ieftin oraș din România

Un studiu realizat de numbeo.co, platformă specializată în analize statistice la nivelul de trai din marile orașe ale lumii, arată care este cel mai ieftin oraș din România în care să trăiești.

Citește și: Situație alarmantă! Invazie de șerpi într-un important oraș din România. Locuitorii au primit avertizări RO-ALERT

Este vorba despre orașul Sibiu, care, în 2023, a devenit cel mai ieftin oraș din punct de vedere al costului traiului de viață, cu o estimare lunară de 9.953 de lei, fără a lua chiria în calcul.

Astfel, traiul în Sibiu este cel mai ieftin din România, față de principalele reședințe de județ ale țării. În 2020, depășea Timișoara sau Craiova, la raportat la traiul unei familii cu patru membri.

Citește și: Jennifer Lopez poartă sandale românești, fabricate la Sibiu. Putred de bogată, Jenny from the Block plătește până la 4.000 de lei pentru aceste încălțări

O familie cu patru membri are nevoie de circa 7.953 de lei pentru a duce un trai decent în acest oraș, iar un individ singur se poate descurca cu 2.300 de lei, conform click.ro.

Județul Sibiu a atras atenția internațională și în urmă cu mai puțin de două luni, după ce comuna Rășinari a fost declarată „Best Tourism Village”.