Cel mai important anunţ de la MEN pentru părinţi! Înscrierea elevilor se face automat

Publicat: Marţi, 04 Iunie 2019 18:21 // Actualizat: Marţi, 04 Iunie 2019 18:21 // Sursa: romaniatv.net

Înscrierea pentru examenul de Evaluare Naţională 2019 de la finalul clasei a VIII-a se face de către secretarii şcolii, conform evidenţelor unităţii. Potrivit Ministerului Educaţiei, procedura din 2019 prevede înscrierea automată, din oficiu a elevilor, pe baza evidenţelor de la secretariatele şcolilor.

"Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională se realizează în conformitate cu prevederile art. 16, alin. 4, din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010 – 2011, aprobată prin OMEN nr. 4801/2010, valabilă, conform prevederilor OMEN nr. 4813/2018 și pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019″, spune Ministerul Educaţiei pentru Edupedu.ro.

Ministerul susţine că metodologia folosită anul acesta pentru anul şcolar 2019-2020 este aceeaşi care a fost folosită şi anul şcolar trecut 2018-2019. Dar anul trecut au existat fişe de înscriere tipizate, fişe pe care acum şcolile nu le-au mai primit, potrivit mesajelor trimise către Edupedu.ro de profesori.

Cum se face înscrierea, potrivit ministerului:

"Înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face la secretariatele unităților de învățământ pe care aceștia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută de calendarul examenului;

a) pentru candidații din seria curentă, înscrierea se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii;

b) pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.

Așadar, nu se utilizează o cerere tip pentru înscriere, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii", scrie subliniat în răspunsul ministerului pentru Edupedu.ro. Rezultă faptul că înscrierea se face automat pentru toţi elevii din promoţia actuală. În plus, ministerul susţine că nici măcar nu trebuie să vină părinţii la şcoală pentru înscrierea în Evaluarea Naţională.

"Părinții elevilor din seria curentă nu trebuie să vină la școală pentru înscrierea elevilor la examenul de Evaluare Națională, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii, conform Metodologiei, art. 16, alin 4.", se mai arată în răspunsul dat la solicitarea Edupedu.ro.

Pentru elevii cu cerinţe speciale: "conform art. 32, alin. (2) din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale, elevii cu cerințe educative speciale, integrați în școlile de masă, precum și cei din învățământul special, susțin Evaluarea Națională numai la solicitarea scrisă a părinților sau a întreținătorilor legali".

"Conform art. 36 din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale, conducerile unităților de învățământ aduc la cunoștința persoanelor interesate prevederile prezentei metodologii prin: afișare la avizierul școlii, organizarea unor întâlniri cu părinții elevilor de clasa a VIII-a, în vederea informării acestora, prezentarea în colectivele de elevi ai clasei a VIII-a etc", se mai arată în mesajul ministerului.

În județe/ISMB a fost transmisă adresa nr. 32190/20.05.2019, prin care se fac precizări cu privire la pregătirea examenelor naționale 2019, inclusiv modalitatea de înscriere a elevilor la examene, mai scrie MEN.

Reamintim că în calendarul de Evaluare Națională 2019 este prevăzut că în săptămâna 3-7 iunie se realizează înscrierea absolvenților de clasa a VIII-a la examene. Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
admitere liceu evaluare nationala 2019 înscriere elevi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
13 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H