Cel mai înalt om din lume s-a oprit din creştere. Vezi aici cum

Cel mai înalt om din lume este turcul Sultan Kosen. La 29 de ani, el are 2 metri şi 51 de centimetri şi a ajuns la această înălţime din cauza acromegaliei, boală care împiedică stoparea procesului de creştere.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 17:25
Cel mai înalt om din lume s-a oprit din creştere. Vezi aici cum

După ce a ajuns până la 2,51 metri, turcul Sultan Kosen s-a oprit în sfârşit din creştere, datorită unei operaţii de extirpare a tumorii de pe creier care era „vinovată” de acromegalia de care sufera tânărul de 29 de ani, scrie Daily Mail.

Sultan a fost operat în urmă cu doi ani şi în sfârşit cel mai înalt om din lume s-a oprit din creştere. El trebuie acum să urmeze în continuare diferite tratamente, însă medicul american care l-a operat, Jason Sheehan, este optimist că nu va mai avea probleme din cauza procesului de creştere.

În 2009, când măsura 2,47 m, Sultan Kosen a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai înalt om din lume. Cea care i-a adus succesul a fost acromegalia, o tulburare hormonală provocată de o tumoare la glanda pituitară. După ce până la vârsta de 10 ani crescuse normal, după declanşarea gigantismului pituitar viaţa lui a avut foarte mult de suferit. A fost forţat să renunţe la studii din cauza înălţimii şi a câştigat ceva bani pentru a-şi ajuta familia lucrând ocazional pe la diferite ferme. Până în 2009, Sultan nu părăsise niciodată satul natal, însă după ce a intrat în Cartea Recordurilor el a vizitat mai multe ţări din lume, între care Anglia, Spania, Norvegia sau Olanda. În 2010, Sultan Kosen a fost şi în România, invitat la o emisiune televizată.