Coronavirusul a ajuns şi în Rapa Nui, cel mai izolat loc de pe planetă. O localnică a fost infectată şi nu a călătorit

Unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă sub numele de Rapa Nui sau Insula Paștelui are confirmate două cazuri de coronavirus, posibil, prin transmitere comunitară. O localnică fără istoric de călătorie și care nu știe să fi intrat în contact cu o persoană infectată a fost confirmată acum trei zile.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 16:06
Coronavirusul a ajuns şi în Rapa Nui, cel mai izolat loc de pe planetă. O localnică a fost infectată şi nu a călătorit

Insula Paștelui care are numele oficial Rapa Nui, aflată la 3.510 de kilometri de Chile, țara de care aparține, a intrat în carantină. Autoritățile locale au anunțat un al doilea caz, fără a oferi însă detalii.

După aceasta situație toți turiștii au fost evacuați, iar compania Latam, singura care are curse aeriene spre Insula Paștelui, a anulat toate zborurile, potrivit The Guardian.

Citeşte şi COVID-19. Număr record de morţi în Spania, în ultimele 24 de ore. 769 de persoane au fost răpuse de virus

La fel ca multe alte insule din Pacific, Rapa Nui nu are secție de terapie intensivă și nici capacitate de testare pentru Covid-19, bazându-se pe Chile pentru acestea, relatează postul de radio RNZ.

Insula Paștelui este o insulă polineziană din sud-estul Oceanului Pacific, aflată în cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian. Teritoriu special al statului Chile, anexat în 1888, Insula Paștelui este faimoasă pentru cele 887 de statui monumentale, denumite moai, statui create de către primii locuitori ai insulei.

Rapa Nui este considerată de către UNESCO drept patrimoniu universal, cea mai mare parte a insulei fiind declarată Parc Național (Parcul Național Rapa Nui). În perioada modernă, insula a servit ca avertisment în ceea ce privește degradarea mediului și cea culturală, la care se poate ajunge prin exploatarea irațională a resurselor.

Boris Johnson are coronavirus. Anunţul oficial a fost făcut chiar de premierul Marii Britanie

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a fost testat pozitiv cu coronarvirus. Anunţul a fost făcut chiar de acesta, pe Twitter.

Boris Johnson a explicat într-un clip scurt că în ultimele 24 de ore a resimţit simptpme slabe şi s-a simţit destul de obosit, astfel că a făcut testul pentru coronavirus, care a relevat că este infectat cu Covid-19.

Boris Johnson se află la reşedinţa sa din Downing Street 10, urmând să conducă însă Marea Britanii de la izolare în următoarea perioadă de timp, dar sub supravegherea atentă a medicilor.

În ultimele 24 de ore, am dezvoltat simptome uşoare şi am fost testat pozitiv la coronavirus. Mă aflu acum în autoizolare, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului prin videoconferinţă, în contextul luptei împotriva acestui virus„, a spus Boris Johnson.