Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă spre o insulă britanică. Pinguinii şi focile din Atlanticul de Sud, în pericol

Cel mai mare aisberg din lume, A68a, se îndreaptă cu viteză spre o insulă britanică din Atlanticul de Sud, transmite BBC News.  

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 15:22
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă spre o insulă britanică. Pinguinii şi focile din Atlanticul de Sud, în pericol

Aisbergul are dimensiunile unei insule, iar specialiştii spun că există riscul să atingă țărmul Georgiei de Sud. Asta înseamnă că fauna din zonă va fi în pericol, scrie sursa citată.

Traiectoria aisbergului reprezintă o amenințare gravă pentru pinguini și foci. Şi asta deoarece traseele pe care acestea le parcurg în căutarea hranei ar putea fi blocate, iar vieţuitoarele din adâncuri ar putea fi strivite.

Citeste si NASA a făcut marele anunţ. A descoperit apă pe suprafaţa vizibilă a Lunii

Aisbergul are o suprafață de aproape 4.200 de kilometri pătrați şi cântăreşte sute de miliarde de tone. Dat fiind faptul că este scufundat la o adâncime de 200 de metri, se poate deplasa fără probleme spre coasta Georgiei de Sud.

Totuşi, oamenii de ştiinţă spun că există şi o parte pozitivă a acestei deplasări a aisbergului. Gheţarul ar putea aduce cantități uriașe de praf, care ar putea fertiliza planctonul oceanic din zonă.