Cel mai mare manuscris medieval din lume. Biblia Diavolului a fost scrisă de un călugăr pe 160 de piei de animale

Codex Gigas sau Biblia Diavolului este cea mai controversată carte din lume care datează din jurul anului 1300 d.Hr.

09 iun. 2023, 12:06
Cel mai mare manuscris medieval din lume. Biblia Diavolului a fost scrisă de un călugăr pe 160 de piei de animale
Biblia Diavolului - cel mai mare manuscris medieval din lume

Biblia Diavolului ar fi fost scrisă la mănăstirea benedictină din Podlažice, în Boemia, adică Cehia  din ziua de astăzi. Manuscrisul a fost scris în latină, pe 160 de piei de animale, dar în paginile sale există și pasaje în ebraică, greacă și slavonă.

Cartea are o greutate de 75 de kilograme și se crede că este creația unui călugăr care a făcut pact cu diavolul. Imaginea lui Lucifer se află pe una dintre pagini, fiind imortalizat ci cerneală. Conform cercetătorilor, la început avea 320 de pagini, far unele s-au rupt de-a lungul timpului. Nu se cunoaște motivul, dar se bănuiește că ar fi conținut reguli secrete din mănăstirile benedictine, care nu trebuie să fie aflate de nimeni.

Citește și: Maica Siluana dezvăluie „darurile” diavoleşti: „Diavolul te ajută să performezi, să intri în Cartea Recordurilor, îţi dă tot ce vrei, doar să nu te rogi”

Potrivit studiilor, Biblia Diavolului ar fi fost scrisă de o singură persoană, un călugăr care a încălcat jurămintele secrete și a fost condamnat să fie zidit de viu într-un turn de mănăstire. Pentru a scăpa de această pedeapsă cruntă, monahul a promis că va scrie un manusctis care va aduce slavă mănăstirii, unde să se regăsească toate cunoștințele umanității.

În timpul procesului de creație, acesta a realizat că lucrarea nu va fi gata și a înălțat o rugăciune către Lucifer, căruia i-a cerut să-l ajute să termine Biblia, dându-i la schimb sufletul său. Diavolul i-a dat ajutorul cerut, iar, ca recompensă, călugărul i-a pus imaginea într-una dintre paginile Bibliei.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune care te curăţă de lucrarea necurată a diavolului şi te izbăveşte de tot necazul. Pentru efect rapid, se rosteşte de şapte ori în fiecare dimineaţă şi seară

Cercetătorii susțin că au fost necesari cinci ani de scris fără oprire pentru ca Biblia Diavolului să fie gata. După ce a terminat, călugărul nu și-a mai găsit liniștea sufletească. S-a rugat Maicii Domnului pentru iertare, Preacurata a fost de acord, dar a murit cu puțin timp înainte de a fi izbăvit.

Codex Gigas se află în Biblioteca Națională din Stockholm din Suedia.