Maica Siluana dezvăluie „darurile” diavoleşti: „Diavolul te ajută să performezi, să intri în Cartea Recordurilor, îţi dă tot ce vrei, doar să nu te rogi”

Maica Siluana Vlad, una dintre cele mai proeminente figuri ale Bisericii, a vorbit, într-una dintre nenumăratele sale prelegeri, despre modul în care diavolul reuşeşte să pună stăpânire pe oameni. Monahia a dezvăluit singurul lucru de care se teme satana - rugăciunea.

07 feb. 2023, 15:59
Maica Siluana dezvăluie „darurile” diavoleşti: „Diavolul te ajută să performezi, să intri în Cartea Recordurilor, îţi dă tot ce vrei, doar să nu te rogi”

Maica Siluana a atras atenţia asupra faptului că diavolul este foarte permisiv atât timp cât omul nu se roagă. Rugăciunea este singurul lucru de care se teme satana, şi asta întrucât rugăciunea activează harul.

Maica Siluana dezvăluie singura temere a diavolului: „Dracul ne ajută să facem performanţe. El vrea un singur lucru: să nu ne rugăm”

Sunt atâţia oameni pe lumea asta care fac ore întregi respiraţie, yoga, dimineaţa se trezesc, şi noi nu putem să stăm dimineaţă un sfert de oră cu ‘Doamne, Iisuse Hristoase’? Oare de ce e atât de simplu să faci toate trăsnăile alea de pe pământ care îţi dau energie şi e atât de greu să chemi numele Domnului? Asta te mântuieşte, te schimbă. Dracii n-au nimic împotriva concentrării, asanelor, întinderilor, extinderilor, stat în cap. El zice: Acum îi dau energie, ţine-l bine, bravo! Numai să nu se roage. Nu că astea ar fi rele, poţi să stai în cap şi să te rogi. Poţi să faci asane şi să te rogi. Asanele sunt nişte poziţii. Să nu mormăi, au ei nişte mormăieli acolo, că alea-s nişte duhuri rele.

Dracul ne ajută să facem performanţe, intrăm chiar şi în Cartea Recordurilor. El vrea un singur lucru. Să nu ne rugăm, să nu activăm energia necreată în noi. Ne lasă şi să ne împărtăşim, totul ne lasă, numai să nu ne rugăm pentru că atunci când te rogi, se activează acest har şi el nu suportă lucrul ăsta„, dezvăluie regretata maică Siluana.

@doxologia.roMaica Siluana: „Principala teamă a diavolului e rugăciunea noastră”♬ sunet original – doxologia.ro

Definiţia frumuseţii în accepţiunea maicii Siluana: „Frumuseţea omului este frumuseţea gândurilor lui”

Maica Siluana Vlad a făcut, de asemenea, referire şi la conceptul de frumuseţe. Monahia a atras atenţia asupra faptului că frumuseţea „este cea a lăuntrului„, subliniind faptul că un om cu un chip frumos, dar cu suflet rău va fi perceput ca fiind „hidos”, şi viceversa, un om cu trăsături poate nu dintre cele mai plăcute, dar care are un suflet bun va fi privit cu drag de cei din jur pentru că „din el străluceşte o frumuseţe a sufletului„.

Citeste si Maica Theodora, jurnalista TV care s-a călugărit: „Televiziunea mi-a deschis drumul spre mănăstire!”

Ridurile, spunea un gânditor francez, sunt crăpăturile lutului prin care se vede frumuseţea sufletului. Această frumuseţe a omului este lumina lăuntrică. Frumuseţea omului, spunea un părinte, este frumuseţea gândurilor lui. N-aţi văzut cum o frumuseţe pare hidoasă când gândeşte rău? Frumuseţea este frumuseţea lăuntrului nostru care ţâşneşte. N-aţi văzut oameni urâţi pe care ţi-e drag să-i priveşti pentru că străluceşte din ei o frumuseţe care e a sufletului?

Sufletul se întrezăreşte prin trup şi la înviere trupul se va întrezări prin suflet. Aşa că să ne pregătim„, ne sfătuieşte monahia Siluana Vlad.

@doxologia.ro Maica Siluana – De unde se naște frumusetea omului? #doxologia #maicasiluanavlad #conferinta ♬ sunet original – doxologia.ro

Maica Siluana Vlad a fost atee până la 30 de ani

Personalitate importantă a Bisericii, maica Siluana, pe numele ei de mirean Eugenia Vlad, a fost stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași. O boală incurabilă a luat-o dintre noi în vara anului 2021, la 77 de ani.

Până la 30 de ani, maica Siluana Vlad a fost atee, după cum a dezvăluit chiar ea.

Eram foarte revoltată împotriva credinţei. Credeam că este opium pentru popor„, declara maica în urmă cu ceva timp. Eugenia Vlad a intrat în viaţa monahală la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana, din București, sub îndrumarea duhovnicului său. Și-a continuat activitatea caritabilă și socială prin activități de binefacere în rândul copiilor străzii şi a oferit îndrumare tinerilor.

Citeste si Ovidiu Cuncea a dat gâsca Francesca pe Sfintele Daruri. Motivul real pentru care fostul asistent din emisiunea „Ciao Darwin” a ales să devină preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului ieşind din icoană”