Cel mai modern elicopter SMURD din ţară, în PERICOL din cauza neînţelegerilor între consilierii judeţeni

Cel mai modern elicopter SMURD este în pericol, deoarece consilierii județeni PNL și PDL din Galați, unde se află aparatul de zbor, nu vor să aloce bani pentru construirea unui hangar unde să fie dus elicopterul, informează România TV. Preşedintele instituției, Nicolae Bacalbaşa, i-a făcut criminali pe cei din opoziţie pentru această decizie.

30 sept. 2014, 12:26
Cel mai modern elicopter SMURD din ţară, în PERICOL din cauza neînţelegerilor între consilierii judeţeni

Scandalul politic în Consiliul Judeţean Galaţi ar putea afecta vieţile a mii de oameni şi asta din cauză că aleşii judeţeni nu s-au putut înţelege cu privire la locaţia elicopterului. Aparatul de zbor va deservi misiuni în cinci judeţe, şi anume: Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Tulcea, dar şi Autostrada Soarelui. Elicopterul va executa şi misiuni transfrontaliere în Republica Moldova dacă va fi nevoie.

Cu privire la locaţia acestui elicopter, consilierii judeţeni din opoziţie nu au fost de acord ca acestuia să i se construiască un hangar şi astfel aparatul a rămas sub cerul liber şi riscă să fie afectat de intemperii.

A lupta politic sabotând locuitorii unui oraş şi lovind în sănătatea oamenilor, mie personal mi se pare un act criminal„, a declarat Nicolae Bacalbaşa.

Până când consilierii judeţeni nu se vor înţelege, aparatul de zbor de ultimă generaţie va sta pe helioportul Poliţiei de Frontieră din Galaţi.

Citeşte şi Un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi. Va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova