Cel mai „neprietenos” loc pentru căței din lume. Orașul unde plimbatul patrupedelor în parcuri este strict INTERZIS

Pentru cei mai mulți oameni, animalele de companie sunt neprețuite, fiind companionii care ne sunt alături la bine și la creu. Totuși, se pare că nu toată lumea cade de acord în acest sens. Există o localitate care a fost declarată „cel mai neprietenos” loc pentru căței, din cauza faptului că plimbările acestora în parcuri sunt strict interzise.

03 oct. 2023, 13:44
Cel mai „neprietenos” loc pentru căței din lume. Orașul unde plimbatul patrupedelor în parcuri este strict INTERZIS
Cel mai „neprietenos” loc pentru căței din lume. Localitatea unde plimbatul patrupedelor în parcuri este strict INTERZIS

Un oraș din Marea Britanie a fost declarat „cel mai neprietenos” loc pentru căței din lume, din cauza faptului că plimbarea în parcuri a companionilor blănoși a fost interzisă. Este vorba despre localitatea Callington. Locuitorii, deranjați de această decizie, speră să obțină o schimbare prin intermediul unei petiții.

Citește și: Motivul pentru care Cristina Șișcanu nu gătește pentru copii, dar o face pentru căței: „Rețeta fericirii în cuplu”

Cu un deceniu în urmă, Consiliul municipal din Callington, Cornwall, a decis să interzică accesul câinilor în parcurile din oraș, ca urmare a plângerilor locuitorilor cu privire la comportamentul agresiv al câinilor și la mizeria lăsată în urma lor. Singurul spațiu unde câinii puteau să se bucure de libertate se află la o distanță de o oră de oraș.

Carly Ward, o tânără din zonă, a menționat că în orașul Callington nu există niciun loc special dedicat plimbării cu câinii, cu excepția trotuarelor sau a ieșirilor cu mașina în afara localității. Aceasta consideră că Cornwall în ansamblu este un loc „neprietenos pentru căței”.

Locuitorii au propus ca parcurile pentru câini să fie amenajate cu acces cu plată. În noiembrie 2022, familia lui Carly a solicitat ca zona din Launceston Road Recreation Ground să fie îngrădită și dedicată plimbării cu câinii, dar cererea lor a fost respinsă. Motivația refuzului a fost bazată pe documentații și prevederi legislative care vor expira în luna următoare.

Consilierul Ward afirmă că în Callington nu există niciun loc unde câinii pot fi plimbați, fie cu lesă, fie fără, cu excepția trotuarelor.

Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței. Polițiștii au identificat-o cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Citește și: Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței. Polițiștii au identificat-o cu ajutorul camerelor de supraveghere


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei