Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială! „Este plăcut, doar 15 minute zilnic, timp de două săptămâni”

Tot mai mulți români se confruntă cu hipertensiunea arterială. Caracterizată de presiunea ridicată a sângelui în artere, aceasta poate duce la complicații grave, precum boli de inimă, dar și accident vascular cerebral care în unele cazuri pot fi fatal.

05 mart. 2024, 15:30
Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială! „Este plăcut, doar 15 minute zilnic, timp de două săptămâni”
Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială!

Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială! Celebrul medic Mihail Pautov a dezvăluit cea mai simplă metodă prin care poate fi scăzută tensiunea arterială.

Citește și Ce este astenia de primăvară! Medicul Mihail Pautov explică cum putem să scăpăm de ea instant

Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială!

Potrivit medicului, expunerea la căldură, în special prin utilizarea săunei, face adevărate minuni în cazul celor care suferă de hipertensiune arterială.

Expunerea timp de 15 minute pe zi, de-a lungul a două săptămâni poate aduce mari beneficii pentru sănătatea inimii.

„Dacă ai un pic de hipertensiune sau chiar mai multă hipertensiune și vrei să o scazi într-un mod simplu și plăcut introducând un element de stil de viață o poți face prin saună sau expunere deliberată la căldură. Există un studiu, iar oamenii care au fost expuși la căldură prin saună timp de 15 minute în fiecare zi timp de două săptămâni și-au scăzut hipertensiunea arterială cu o medie de 10 milimetri coloană de mercur, ceea ce este un rezultat incredibil”, a declarat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

@doctor.mihailLasa intrebarea ta despre sauna in comentarii

♬ original sound – doctor.mihail

Reputatul medic a ținut să precizeze că de-a lungul timpului studiile au arătat și alte beneficii ale expunerii la căldură asupra sănătății cardiovasculare.

„Multe alte studii demonstrează beneficii cardiovasculare. Inima începe să bată mai ușor, vasele de sânge încep să se formeze. Tot organismul începe să se perfuzeze cu mai mult sânge. Efectele sunt, de fapt, foarte asemănătoare cu efectele benefice pe care le avem în sport, astfel încât sauna trebuie să fie considerată nu doar un mijloc de a te relaxa, ci este ca un sport, doar că tu nu îți contracți musculatura. Este un sport fără un efort muscular, pentru că beneficiile sunt aproape asemănătoare. Pe lângă asta, apare o creștere a hormonului de creștere, îți cresc niște markeri antiinflamatori, îți scade proteina C reactivă. În mai multe studii este demonstrat acest lucru și există multe alte efecte benefice”, a mai spus doctorul Mihail Pautov.

Citește și Mihail Pautov dezvăluie care este secretul fericirii. Ce trebuie să facem ca să fim în plină formă fizică şi mentală