Directoarea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a demisionat. Ancheta în cazul de abuz asupra unui elev de 10 ani continuă

Directoarea Şcolii "Nicolae Titulescu" din București și-a prezentat demisia, marți, 5 martie, în contextul scandalului privind presupusul viol al unui elev în vârstă de 10 ani. Inspectoratul Școlar va numi un director interimar în locul acesteia.

05 mart. 2024, 15:19
Directoarea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a demisionat. Ancheta în cazul de abuz asupra unui elev de 10 ani continuă
Directoarea Şcolii "Nicolae Titulescu" din Bucureşti a demisionat. Ancheta în cazul de abuz asupra unui elev de 10 ani continuă

Directoarea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a demisionat. Inspectoratul Școlar va decide cine va fi director interimar. În urma discuției de la Guvern au apărut informații pe surse că ea va fi demisă, transmite Digi24.

Evenimentele grave petrecute au dus la o întâlnire la Guvern, unde ministra Educației, Ligia Deca, a fost convocată de premierul Marcel Ciolacu pentru a da explicații. Se pare că incidentul a avut loc de două ori în toaleta școlii, prima dată acum doi ani. Conducerea Școlii „Nicolae Titulescu” a comunicat că primul caz a fost clasat, iar cel de-al doilea este în curs de investigare.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală! Tatăl minorului rupe tărecrea, după ce a fost exclus de la ședința cu părinții

Ligia Deca a reacționat ferm, afirmând că a solicitat Corpului de Control al ministerului să efectueze verificări la școală și la Inspectoratul Școlar, şi a subliniat că Ministerul Educației nu a fost informat despre acest caz de către școală sau de către inspectorat, ci a aflat din presă. Pentru a clarifica situația, Corpul de Control al Ministerului Educației a fost trimis să investigheze la fața locului. Ligia Deca a declarat că orice acuzație de violență în școli trebuie tratată cu maximă seriozitate, iar respectarea procedurilor pentru prevenirea și abordarea acestor cazuri este esențială.

„Trebuie să avem toleranţă zero pentru violenţa în şcoli. Una dintre principalele misiuni ale conducerii şcolii este asigurarea unui climat de siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Imediat ce am fost notificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a avut control la faţa locului, ne-a remis un raport în această dimineaţă. Am decis ca începând de astăzi să trimitem Corpul de Control al Ministerului Educaţiei pentru a avea un punct de vedere suplimentar, obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate”, a afirmat ministra Educaţiei.

Citeşte şi: Ligia Deca intervine în scandalul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală! Ministra a trimis Corpul de Control la unitatea de învățământ și la ISJ: ”Toleranță zero pentru abateri”

Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta şcolii, de colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani. Conducerea Şcolii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” a susţinut că primul dosar a fost clasat, al doilea fiind în curs de investigare. Părinţii mai multor elevi au protestat, luni dimineaţă, 4 martie, în faţa unităţii şcolare, nemulţumiţi de atitudinea conducerii şcolii.