Cel mai popular trend din România. Importul maşinilor rulate din Germania

Masinile second-hand din Germania tind sa aiba un pret relativ mai mic in comparatie cu alte piete europene. Cum poti sa ajungi la ele usor!

10 mai 2021, 16:46
Cel mai popular trend din România. Importul maşinilor rulate din Germania

Importul maşinilor rulate, noul trend în România. Nu mai este o noutate pentru niciun sofer roman faptul ca majoritatea masinilor second-hand sunt preferate din Germania. Si totusi, de ce Germania este in topul preferintelor romanilor cand vine vorba de achizitia unei masini second hand?

Raspunsul este foarte simplu: datorita starii in general bine intretinute si a preturilor de achizitie relativ mici comparativ cu restul pietei, multi romani si deopotriva europeni isi cumpara masinile second hand din Germania. De asemenea, romanii sunt atrasi de diversitatea mai mare de modele mai noi fata de restul tarilor europene.

Masinile second-hand din Germania tind sa aiba un pret relativ mai mic in comparatie cu alte piete europene. De ce? O explicatie ar putea fi ca nemtii au tendinta de a cumpara un nou model la fiecare cinci sau sase ani, ceea ce asigura o repopulare continua a masinilor uzate pentru reprezentante. Un alt motiv este ca, in multe tari europene vecine, automobilele sunt puternic impozate.

Acest lucru nu se aplica insa marcilor nemtesti. In timpul crizei globale de Covid 19, au fost mai putine inregistrari de masini noi, din cauza productiei intarziate, in multe alte tari europene. Pe masura ce piata a inceput sa isi reia activitatea, au existat mai putine masini second hand disponibile pentru vanzare. Acest lucru lasa, in esenta, toate marcile de masini second hand din Germania la mare cautare.

De ce sa cumperi o masina second hand din Germania

Importul unei masini din Germania prezinta o serie de avantaje cat si dezavantaje. In plus, exista diferite moduri de a face acest lucru. Unii prefera sa se ocupe singuri de acest lucru, in timp de majoritatea apeleaza la un dealer auto pentru a se ocupa de toate procedurile si documentele necesare pentru a importa masina dorita.

Ca sa te ocupi personal de import, sunt foarte multe critetii de avut in vedere si uneori dezavantaje: costul calatoriei in Germania (zbor cu avionul sau cu o alta masina ce are platforma), verificarea starii masinii, numarul de kilometri reali, inregistrarea masinii de import din UE si multe altele despre care posibil sa nu detii cunostintele necesare.

Daca insa apelezi la un importator, toate dificultatile sunt gestionate de acesta; el se va ocupa de transportul masinii in Romania, va testa vehiculul, va verifica istoricul masinii si restul detaliilor, acesta se ocupa de toate documentele necesare. Acesta va avea in vedere:

  • Toate informatiile legate de import;
  • Inregistrarile service si reparatii ale masinii;
  • Kilometrajul real;
  • Cum a fost utilizata masina (de exemplu taxi, masina de inchiriat, masina personala, masina de firma etc);
  • Verificarea daca masina a fost furata, casata etc;
  • Toate datele despre masina, asigurandu-se ca se afla intr-o stare impecabila;

Cumpararea cu incredere a masinilor second hand din Germania nu a fost niciodata mai usoara ca acum. Asigura-te ca aduci acasa masina pe care ti-o doresti cu un istoric curat. In plus, poti beneficia de finantarea printr-un contract de leasing auto, numai prin cea mai noua platforma leasing247.ro

Citeşte şi:

Rabla 2021. Programele pentru mașini și electrocasnice devin operaționale în scurt timp. Anunţul făcut de Tanczos Barna!