Cel mai pufos desert din ciocolată: „Un mic deliciu dulce și emoționant, cu o lovitură de cofeină”

Ciocolata este cel mai iubit desert din lume. Poate fi mâncată ca atare sau folosită în rețete delicioase care te vor face să te lingi pe degete.

06 mart. 2023, 20:13
Cel mai pufos desert din ciocolată: „Un mic deliciu dulce și emoționant, cu o lovitură de cofeină”
Cel mai pufos și delicios desert din ciocolată

Nigel Slater, prezentator al emisiunilor Eating Together, Simple Cooking și Dish of the Day de pe BBC 1, a prezentat un desert ușor de făcut – mousse de espresso de ciocolată cu praline: „Un mic deliciu dulce, emoționant și pufos, cu o lovitură de cofeină”.

Cum se prepară acest desert de ciocolată

Se prepară un expresso tare și se dizolvă în el două lingurițe de zahăr pudră. Se pune o cratiță cu apă la foc moderat și se așează peste ea un bol de sticlă sau de porțelan termorezistent, care să stea bine în cratiță, fără să atingă apa.

Citește și: Rețetă scovergi de post. Pot fi mâncate pe post de desert sau în loc de pâine. Iată cum le prepari pas cu pas

Se rup 120 g de ciocolată neagră de bună calitate în bucăți mici și se pun în bol, și se adaugă imediat espressou-ul îndulcit. Se evită amestecarea până când ciocolata se topește, apoi se adaugă 50 g de unt nesărat și se amestecă totul foarte ușor până se omogenizează.

Se separă patru ouă medii spre mari. Se pun 120 g de zahăr pudră la gălbenușuri și se bat până se obține o consistență groasă, palidă și cremoasă. Albușurile se bat cu un tel până devin groase și pufoase.

Cu o lingură sau o spatulă de plastic se încorporează ciocolata topită în amestecul de ouă și zahăr. Albușurile de ou se încorporează în compoziție, ușor, până se omogenizează. Se toarnă în vase sau pahare mici și se lasă la rece, în frigider, pentru două ore, până se întărește.

Citește și: Chec pufos cu cacao. Reţeta simplă pentru un desert care îi va cuceri atât pe cei mici cât și pe cei mari. Trebuie neapărat să o încerci

Se unge o foaie de copt cu ulei de arahide sau ulei vegetal. Se pun 100 g de migdale fără coajă într-o tigaie antiaderentă uscată și se presară cu patru linguri de zahăr pudră. Se pun la foc mic spre moderat și se urmăresc în timp ce zahărul se topește. Nu se amestecă, ci se mișcă din când în când cratița, pentru ca migdalele să fie acoperite de zahărul topit. Nucile se răstoarnă pe foaia de copt și se lasă să se răcească.

După ce s-au răcit, se pun într-un robot de bucătărie până când se transformă în firimituri mari. Acestea se împrăștie pe suprafața mousse-urilor.