Chec pufos cu cacao. Reţeta simplă pentru un desert care îi va cuceri atât pe cei mici cât și pe cei mari. Trebuie neapărat să o încerci

Checul este o prăjitură extrem de delicioasă și fină, ideală pentru micul dejun sau mesele în familie. Acest desert este adorat atât de cei mici, cât și de cei mari.

18 feb. 2023, 08:10
Chec pufos cu cacao. Reţeta simplă pentru un desert care îi va cuceri atât pe cei mici cât și pe cei mari. Trebuie neapărat să o încerci
Reţeta simplă pentru un desert care îi va cuceri atât pe cei mici cât și pe cei mari

Reţeta simplă pentru un desert care îi va cuceri atât pe cei mici cât și pe cei mari. Noi am descoperit o rețetă foarte simplă și rapidă cu care îi vei cuceri chiar și pe cei mai pretențioși din familie.

Citește și Cea mai simplă rețetă de cartofi franțuzești la cuptor. Trebuie neapărat să o încerci

Reţeta simplă pentru un desert care îi va cuceri atât pe cei mici cât și pe cei mari

Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să faci un chec pufos cu cacao. Tot ce trebuie să faci este să ai răbdare și să urmezi întocmai rețeta.

INGREDIENTE: 

  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua mici
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare

MOD DE PREPARARE: 

Pentru început separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Când albușurile au devenit spumoase adaugă zaharul vanilat și zaharul tos până când vei obține o spumă tare și lucioasă.

Amestecă gălbenușurile cu uleiul ca la maioneză și toarnă câte puțin peste albușurile bătute spumă amestecând de jos în sus cu o spatula.

După care amestecă făina cu praful de copt și pune peste amestecul de albușuri și gălbenușuri lingură cu lingură amestecând tot cu spatula cu mișcări largi de jos în sus pentru a nu scoate aerul din albușuri. Apoi împarte compoziția formată în două și într-una din ele pune cacao pe care înainte ai amestecat-o bine cu 2-3 linguri de apă caldă.

Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și cu ajutorul unei linguri pune peste din compoziția cu cacao. După care pune checul la cuptorul încins înainte la 180°c pentru 30-40 minute până când checul s-a copt.

La final se face testul cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată checul este gata.

Chec pufos cu iaurt

Această rețetă de chec cu iaurt, cu măsurile „cupei de iaurt”, este probabil una dintre cele mai ușoare și populare rețete de chec din lume.

Este o rețetă foarte simplă și ușor de reținut, deoarece nu trebuie decât să vă amintiți 1, 2, 3 cu măsurătorile în ordinea corectă: 1 măsură de iaurt, 1 măsură de ulei de măsline/floarea-soarelui, 2 măsuri de zahăr, 3 măsuri de făină. Cred că ceea ce este foarte ușor în acest caz este că nu trebuie să cântăriți sau să vă întrebați la ce tip de măsură se referă rețeta sau câte grame sunt în ingrediente.

Dacă nu ați făcut niciodată acest chec de iaurt, trebuie să-l încercați, deoarece este foarte ușor și întreaga familie se va bucura de el.

INGREDIENTE:

  • 1 iaurt
  • 1 măsură (cu paharul de iaurt) de ulei de floarea soarelui
  • 2 măsuri (cu paharul de iaurt) de zahăr
  • 3 măsuri (cu paharul de iaurt) de făină
  • 3 ouă
  • 1 plic (16g) praf de copt
  • Unt sau margarină pentru a unge tigaia

MOD DE PREPARARE: 

Baza acestei rețete este de a măsura paharul de iaurt, ceea ce face pregătirea ingredientelor mult mai ușor. Idealul este să folosiți iaurt de lămâie, deoarece îi conferă o aromă specială, dar dacă nu aveți, am putea folosi unul natural și să punem coajă de lămâie pentru a adăuga o anumită aromă checului.

Încălzim cuptorul la 180ºC.

Punem iaurtul într-un castron și folosim paharul ca măsură. Bateți ouăle cu zahărul, apoi adăugați praful de copt cu făina și uleiul. Vom folosi mixerul electric, bătând după fiecare adăugare a unui ingredient.

Când avem un aluat omogen și fin, îl turnăm într-o tavă pe care o vom unge cu unt și o vom presărată cu făină, astfel încât să fie ușor să mulăm checul mai târziu.

Coacem timp de 30-35 de minute la 180 ° C, sau până când vedem că vârful unui cuțit/unei scobitori iese curat atunci când punem în centrul checului.

Se scoate, se lasă să se răcească și serviți.

Citește și Jamila a pierdut procesul în instanță pe rețeta de ”ecler la tavă”! Suma fabuloasă pe care este trebuie să o plătească rivalei sale