Rețetă scovergi de post. Pot fi mâncate pe post de desert sau în loc de pâine. Iată cum le prepari pas cu pas

Suntem deja în postul Paștelui, iar credincioșii sunt foarte atenți la ce mănâncă în această perioadă. Ei trebuie să evite rețete care să conțină alimente de origine animală. Multe gospodine fac în această perioadă scovergi, fiind rețeta perfectă pentru postul Paștelui.

06 mart. 2023, 13:03
Rețetă scovergi de post. Pot fi mâncate pe post de desert sau în loc de pâine. Iată cum le prepari pas cu pas

Rețetă scovergi de post. Scovergile pot fi mâncate atât pe post de desert, cât și în locul pâinii. Sunt ca niște gogoși, dar mult mai mari și mai plate. Pot fi mâncate ori cu ciocolată, frișcă, gem sau pot fi consumate în loc de pâine.

Rețetă scovergi de post. Ingrediente:

  • 500 de ml de ulei pentru prăjit
  • 500 de grame de făină
  • 350 ml de apă
  • 7 grame de drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă)
  • două linguri de ulei
  • o lingură de zahăr
  • o linguriţă de sare.

Mod de preparare

Rețetă scovergi de post. Începem să amestecăm făina cu zahărul și cu drojdia. Ulterior, adăugăm treptat apa călduță și sarea, după care frământăm toată compoziția bine, timp de câteva minute. Aluatul rezultat se acoperă cu un prosop și se pune într-un loc mai călduros, pentru a dospi, timp de o oră.

Citește și Reţetă de mucenici moldoveneşti din aluat de cozonac. Secretele pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

După ce crește suficient de mult, putem să luam altuatul și să începem să formăm bile de dimensiuni egale, pe care le întindem cu un făcăleț și le mai lăsăm pe masă la crescut încă 10-15 minute.

Apoi, punem într-o oală mai mare 500 de ml de ulei și îl lăsăm să se încingă. Adăugăm scovergile în uleiul încins, dar ca să iasă pufoase focul trebuie oprit.

Scovergile sunt gata după ce se rumenesc pe ambele părți. Ele pot fi consumate în loc de pâine sau puteți pune pe ele smântână, iaurt, cremă de brânză sau chiar zacuscă. Iar ca desert, se pot servi cu gem, zahăr pudră, ciocolată sau miere.

Citește și Lidia Fecioru, băutura care crește imunitatea și întărește vasele de sânge: ”E foarte veche, se făcea la mănăstiri”