Cel mai sănătos meniu, servit de cercetători. Află ce trebuie să mănânci zilnic

Cercetătorii au realizat cel mai sănătos meniu, care include, în afara celor trei mese principale, şi o mulţime de snacksuri pe parcursul zilei.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 08:01
Cel mai sănătos meniu, servit de cercetători. Află ce trebuie să mănânci zilnic

Meniul nu este doar sănătos, ci şi extrem de apetisant. El a fost creat de cercetătorii de la Leatherhead Food Research, o organizaţie britanică independentă.

Alimentele conţin uleiuri bogate în Omega 3, găsite în peşti şi bune pentru colesterol şi folaţi, găsiţi în pâinea multi-grâne, minunaţi pentru sănătatea creierului şi dezvoltarea bebeluşilor în pântec.

Meniul începe cu o terină de somon proaspăt şi afumat, care conţine Omega 3 şi acid docosahexaenoic (DHA), bun artere, inimă şi creier. Terina este însoţită de o salată dintr-un amestec de mai multe frunze, cu ulei de măsline extravirgin, pentru menţinerea unui nivel sănătos de colesterol.

Apoi, puteţi încerca o caserolă cu pui, linte şi legume, fiind foarte hrănitoare şi sănătoasă. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la creşterea masei musculare, în timp ce acidul pantotenic din linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa mintală.

La desert aveţi un iaurt, amestecat cu nuci şi sos de caramel fără zahăr, perfect pentru digestie, dinţie şi pentru controlul glucozei.

Nucile sunt considerate un super-aliment – consumul a 30 de grame pe zi, sau un mic pumn, contribuie la elasticitatea vaselor de sânge.

Dacă doriţi să mâncaţi între mese, cercetătorii vă recomandă un suc energizant din coacăze, zmeură şi soc. Ciocolata caldă este şi ea recomandată, precum şi doi litri de apă de zi – din toate sursele. La final, nu uitaţi să luaţi o tabletă de cărbune medicinal, care reduce flatulenţele după masă.

„Am vrut să arătăm că şi mâncarea sănătoasă poate fi delicioasă. Avem zeci de teste în fiecare an, în ceea ce priveşte gustul produselor alimentare şi un lucru este sigur: oricât de sănătos ar fi un aliment, dacă nu e bun la gust, nu se vinde”, a declarat dr. Paul Berryman, şeful organizaţiei Leatherhead.