Cel mai sănătos mic dejun

Micul dejun este masa care îți furnizează energie pentru întreaga zi, de aceea trebuie să alegi alimente sănătoase, dar și hrănitoare în același timp. În decursul zilei, organismul utilizează mai întâi alimentele consumate la micul dejun şi apoi pe cele consumate la prânz. În timpul nopţii, organismul va utiliza pentru a creşte şi pentru a se reconstrui doar alimentele bine digerate în cursul zilei.

RomaniaTV.net
05 iun. 2015, 09:22
Cel mai sănătos mic dejun

Alimentele consumate seara nu pot fi utilizate pentru creştere şi reconstrucţie, fiind stocate, cu riscul apariţiei obezităţii. Hrănirea în contra-timp, deci contra bioritmului nostru natural, perturbă aportul nutriţional corect, antrenând dezordini în cronologia metabolică a organismul cu consecinţe dramatice: somn agitat, trezire greoaie şi senzaţia de oboseală, luare în greutate, riscul apariţiei hipertensiunii nocturne.

Citeşte şi Uită de foame: Alimente care taie pofta de mâncare

Așadar, dimineaţa ar trebui să consumăm circa o treime din hrana zilnică, iar meniul ar trebui să conţină: grăsimi (unt, brânzeturi, ouă), proteine (carne roşie, ouă), glucide lente (pâine integrală, orez integral, cartofi fierţi). Acestea nu se consumă toate la o masă, ci în zile diferite, cu excepţia ouălor, care pot fi consumate cu alte proteine.

Iată, deci, câteva idei de mic dejun sănătos și hrănitor!

Cel mai sănătos mic dejun: mic dejun cu ouă

 – 1-2 ouă pregătite scrob (omletă spartă);

– 70 g pâine integrală (3 felii) fără aditivi alimentari;

– 10-20 g unt natural (untul se consumă de preferinţă dimineaţa);

– Ceai de plante sau ceai verde, negru, cafea filtru (150 ml), fără îndulcitori. Se poate adăuga puţin zahăr brun sau miere (numai după ce temperatura scade sub 40 grade C).

Citește articolul integral pe clicksanatate.ro.