Cel mai scump meniu de Crăciun din lume. Desertul conţine şi boabe de cafea excretate de un mamifer

Un bucătar britanic a alcătuit pentru un grup exclusivist cea mai scumpă cină de Crăciun din lume. Niciunul dintre feluri nu costă mai puţin de 1.000 de lire sterline, adică 1.200 de euro. Patru persoane plătesc pentru o astfel de masă 125.000 de lire sterline, aproape 154.000 de euro.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 12:09
Cel mai scump meniu de Crăciun din lume. Desertul conţine şi boabe de cafea excretate de un mamifer

80% din profitul adus de meniul special lui Ben Spalding, chef al restaurantului „John Salt” vor fi donaţi Societăţii de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie şi fundaţiei Hospitality Action, potrivit adevarul.ro. Cei dispuşi să plătească această sumă pentru o cină de Crăciun au avantajul că sunt serviţi la ei acasă. Meniul va fi alcătuit din 4 feluri de mâncare.

Piesa de rezistenţă a meniului este un soi rar de curcan, cu file şi inimă de vită Wagyu (o rasă japoneză specială, care produce niveluri ridicate de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6), toate învelite într-o foaie comestibilă de aur de 50 de karate, pe care s-a presărat fistic Akbari, cel mai scump soi din lume, provenit din Iran.

Desertul constă în boabele de cafea excretate de un mamifer din Asia, numit Zibeta Asiatică (Kopi Luwak) şi într-o felie de pepene Densuke, fără sâmburi, care se găseşte doar pe insula Hokkaido, din Japonia. Toate acestea sunt aşezate pe o „farfurie” din vanilie aurie de Uganda (conţine cea mai mare concentraţie de vanilină–2%).