Cel mai SCUMP teren agricol din România se VINDE

O româncă şi-a scos teren arabil la vânzare pentru aproximativ 9.000 de euro hectarul şi a găsit şi cumpărător. Este cel mai scump teren pus la vânzare după intrarea în vigoare a Legii terenurilor agricole. Investitorul interesat este un român stabilit în Canada.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 07:52
Cel mai SCUMP teren agricol din România se VINDE

Un teren arabil de 40,9 hectare situat în judeţul Braşov a fost scos la vânzare pentru aproximativ 9.000 de euro hectarul, de aproximativ 3 ori mai mult decât preţul mediu în judeţ. Anunţul de vânzare a fost publicat, conform legislaţiei în vigoare, pe site-ul Ministerului Agriculturii şi este, conform monitorizărilor ECONOMICA.NET cel mai scump teren arabil scos la vânzare de la publicarea Legii privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole (17/2014). Mai precis, pentru cei aproximativ 40 de hectare, proprietarul solicită 365.000 de euro.

„În primul rând, preţul este justificat de faptul că terenul este compact. Sunt însă şi ceva construcţii pe el,nişte adăposturi de animale fără autorizaţiile necesare, dar pentru care proprietarul urmează să obţină actele. Proprietarul dorea să investească într-o fermă de vaci de carne, dar a renunţat la proiect”, a declarat Boeriu Iancu, primarul comunei Jibert, pe raza căreia se află terenul.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.