Cel mai simplu mod ca să pregăteşti nuci crocante pentru prăjituri sau cozonaci. Rezistă până la trei luni

Vine iarna, anotimpul în care gospodinele fac cozonaci de casă. Unul dintre cele ingredientele cele mai importante este, desigur, nuca. Puteți folosi nuci crocante și în alte prăjituri sau torturi, iar acum e momentul ideal să începeți să le pregătiți.

17 nov. 2021, 14:24
Cel mai simplu mod ca să pregăteşti nuci crocante pentru prăjituri sau cozonaci. Rezistă până la trei luni

Cea mai simplă metodă de a obține nuci crocante este să le prăjiți. Puteți folosi fie cuptorul pe gaz, fie cuptorul cu microunde.

Pentru a prăji nucile, e recomandat să le fierbeți timp de un minut într-un sirop concetrat de apă cu zahăr. Apoi, puneți-le în sirop când dă în clocot și lăsați-le să fiarbă un minut. E recomandat să nu le lăsați prea mult ca să nu se facă noi. După ce au fiert puțin în siropul de zahăr, nucile se lasă să se răcească, apoi se prăjesc rapid, câteva secunde în ulei curat și bine încins.

Lăsați-le să se răcească pe un servețel de hârtie până când devin crocante. Folosind această metodă veți avea nuci crocante fără să le ardeți. Ele pot fi păstrate în recipiente de stilcă sau carton la rece, fie în cămară, fie pe balcon. E de evitat să le țineți la frigider, însă trebuie să fie un loc răcoros.

Miezul de nucă prăjit, spre deosebire de cel crud, poate rezista chiar și trei luni fără să se mucegăiască.

Nu e singura metodă de care vă puteți folosi pentru a obține nuci crocante.

Puteți încerca, de asemenea, să coaceți nucile în cuptor, într-o tavă pe care puneți hârtie de copt. Miezul de nucă trebuie pus într-un singur strat. Se încinge cuptorul dinainte și se lasă nucile să se coacă timp de 15 – 20 de minute.

Nu uitați să amestecați, la fiecare cinci minute, cu o spatulă de lemn să nu se ardă în tavă. Nucile se vor coace în uleiul propriu. Cât sunt fierbinți, se pot condimenta cu sare.

Cum spuneam puțin mai sus, puteți coace nucile și în cuptorul cu microunde. Se pune un singur strat de nuci pe o farfurie, se acoperă cu capacul special al cuptorului de microunde și se pornește aparatul la temperatură medie sau maximă. Verificați nucile la fiecare minut ca să nu le ardeți.

Citește și Alimentul minune pe timp de pandemie. Repară rapid plămânii şi are alte efecte miraculoase asupra organismului

Citește și Supa-secretă, care e un miracol în sezonul rece. Iată cum se prepară alimentul care ajută la lupta infecțiilor respiratorii