Cel mai temut asasin al lui Pablo Escobar a murit la 58 de ani

Jhon Jairo Velasquez, cunoscut şi ca Popeye, cel mai prolific dintre asasinii lui Pablo Escobar, a murit la 58 de ani într-un spital penitenciar din Bogota.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 15:40
Cel mai temut asasin al lui Pablo Escobar a murit la 58 de ani

Popeye a fost cel mai important asasin al lui Pablo Escobar, omorând la ordinul „patronului”, aşa cum îi spunea lui Pablo, mai mult de 300 de persoane. După o asemenea viaţă, te-ai putea aştepta să îşi găsească sfârşitul în acelaşi mod violent, dar nu este cazul lui Velasquez, care a decedat joi dimineaţă, într-un spital penitenciar, din cauza unui cancer la stomac, de care suferea de mai mulţi ani.

Popeye, numit aşa pentru că îşi făcuse parte din stagiul militar în marină, a fost implicat, pe lângă asasinatele comise cu mâna sa, în explozia de la bordul zborului Avianca 203, care în 27 noiembrie 1989 a ucis 107 persoane aflate la bord. A fost arestat în 1992 şi condamnat pentru terorism, trafic de droguri, şantaj, omor şi conspiraţie la comiterea de acte de terorism. Pentru toate aceste fapte a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, cea mai mare conform legilor columbiene de la acea dată, la care s-au mai adăugat în 2008 încă 12 ani, pentru alte fapte. A fost eliberat în 2014, după ce a executat trei cincimi din pedeapsă, şi a încercat să devină vedetă pe internet. Avea un canal de Youtube pe care posta videouri în care povestea aventuri avute cu Pablo Escobar şi dădea lecţii de etică criminală.

Jhon Jairo Velasquez „Popeye” a fost arestat din nou şi întemniţat pentru şantaj, după ce încercase să obţină de la foşti colaboratori ai lui Escobar mai multe bunuri, despre care susţinea că i-ar fi aparţinut „Patronului”.

Citeşte şi: Tibi Uşeriu mai are 150 km până la finalul maratonului de la Cercul Polar. Condiţiile sunt groaznice, a suferit o degerătură la picior