Cel mai vârstnic aspirant la un loc în Congresul american are 101 ani

Joe Newman, "activist şi stră-străbunic" din Florida (sud-estul Statelor Unite), în vârstă de 101 ani, s-a hotărât să candideze pentru un mandat în Congresul american, la alegerile din luna noiembrie.

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 08:49
Cel mai vârstnic aspirant la un loc în Congresul american are 101 ani

Bărbatul, care pare că are cu 20 de ani mai puţin, a anunţat pe un blog destinat campaniei sale (www.joenewman101.com) că se va prezenta, pentru prima oară, la alegeri pentru a face „să se audă vocea tuturor cetăţenilor” şi nu numai cea a „oamenilor politici profesionişti”. „La 101 ani, nu mă gândesc la o carieră politică lungă ce ar necesita să renunţ la idealuri, valori şi atribuţii pentru o eventuală realegere”, a scris el pe blog, adăugând că vrea să îi „inspire” şi pe alţii.

Cel care se prezintă ca „om la progresului”, fiu al unor imigranţi ruşi din secolul trecut, va fi unul din adversarii reprezentantului republican Vern Buchanan. Printre temele bătăliei sale electorale se numără combaterea sărăciei şi promovarea sănătăţii în cazul celor defavorizaţi, a declarat el la WWSB, staţia locală al ABC.

Pe contul său de Twitter, candidatul a lansat cu umor sloganul „Votând pentru un om bătrân, votaţi pentru un om nou”, recurgând la un joc de cuvinte pe seama numelui („newman”/”om nou”).

Cel mai în vârstă ales în Congres este reprezentantul statului Texas Ralph Hall, de 90 de ani. Membrii Camerei Reprezentanţilor şi o treime dintre senatori vor fi reînnoiţi în luna noiembrie, aminteşte AFP.