Cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi în urma unui incendiu într-un club de noapte din Thailanda VIDEO

Un incendiu într-un club de noapte din apropierea oraşului turistic Pattaya, la sud-est de Bangkok, a făcut cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi, potrivit unui bilanţ al serviciilor locale de prim-ajutor.

05 aug. 2022, 09:57
Cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi în urma unui incendiu într-un club de noapte din Thailanda VIDEO

Dezastrul s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri la orele 01.00 (joi, 18.00 GMT) la Mountain B, în districtul Sattahip, unde un incendiu puternic a cuprins un club de noapte, a declarat pentru AFP un membru al echipei de salvare a Fundaţiei Sawang Rojanathammasathan.

Incendiul a fost stins în jurul orei 04.00, potrivit acestei surse.

O înregistrare video difuzată de echipele de salvare arată clădirea în flăcări din care mai multe persoane încearcă să scape, în mijlocul unui fum negru şi gros.

Regulile elementare de securitate sunt frecvent ignorate în Thailanda, o destinaţie populară pentru turiştii occidentali şi asiatici, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Primul deces provocat de vaccinul COVID, în Africa de Sud, a fost confirmat de autorități

În noaptea de Anul Nou la 1 ianuarie 2009, un incendiu într-un club de noapte din Bangkok, Santika, a făcut 67 de morţi, iar mulţi turişti occidentali au fost răniţi.

Incendiul a izbucnit din cauza artificiilor trase în momentul în care cânta trupa rock Burn. Proprietarul unităţii a fost condamnat pentru neglijenţă la trei ani de închisoare.

În 2012, patru persoane au murit într-un incendiu într-un club de noapte din oraşul turistic Phukhet (sud), cauzat de o problemă electrică.

Citeşte şi: Clipe de coşmar trăite de un tânăr de 21 de ani. A fost împins în faţa autobuzului aflat în mers de un necunoscut – VIDEO