Cel puţin 162 de morţi şi 700 de răniţi în urma unui cutremur puternic din Indonezia VIDEO

Cutremur devastator în Indonezia! Seismul extrem de puternic cu magnitudinea 5,6 a lovit, luni, insula indoneziană Java, ucigând cel puțin 162 de oameni și rănind alți aproape 700.

21 nov. 2022, 20:42
Cel puţin 162 de morţi şi 700 de răniţi în urma unui cutremur puternic din Indonezia VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat luni clădirile din capitala Indoneziei, Jakarta, informează AFP şi Xinhua.

Seismul care s-a produs luni în provincia Java de Vest din Indonezia a ucis cel puțin 162 de persoane și a rănit alte 700. Anunțul a fost făcut de guvernatorul regional Ridwan Kamil, potrivit BBC.

Acesta estimat că numărul morților și răniților va crește în următoare ore, în condițiile în care există încă numeroase persoane prinse sub dărâmături iar unele zone sunt izolate din cauza alunecărilor de teren.

Citiți și: Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat clădirile din capitală VIDEO

Durata cutremurului a fost de aproximatix 60 de secunde, conform BBC.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri  și a avut epicentrul la circa 75 de kilometri sud-est de capitala Jakarta, la ora locală 13:21 (06:21 GMT).

Mișcarea tectonică a  fost simțită în capitala Jakarta, aflată la aproximativ 100 de kilometri distanță.

Echipele de intervenţie fac eforturi pentru a ajunge la supravieţuitorii rămaşi blocaţi printre dărâmături în regiunea afectată de cutremur unde au fost resimţite replici seismice, transmite Reuters.

Cutremurul nu a avut potenţialul de a declanşa un tsunami. Mişcările telurice au fost resimţite puternic în capitala Jakarta, provocând panică printre locuitorii care s-au grăbit să iasă din case şi clădiri.

Conform AFP, sute de persoane au rămas aşteptând afară după cutremur, unii purtând căşti de protecţie, de teama unei eventuale replici.

Oamenii au distribuit imagini pe rețelele de socializare care arată daunele produse imobilelor.

Citiți și: Cutremur cu magnitudine 5.5 în Grecia

Un alt seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs vineri, 18 noiembrie, în largul coastei de vest a Indoneziei, a anunţat Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), însă pentru moment nu au fost raportate pagube materiale, conform Agerpres.