Cutremur cu magnitudine 5.5 în Grecia

Situată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este afectată în mod regulat de cutremure. 

21 nov. 2022, 09:32
Cutremur cu magnitudine 5.5 în Grecia

Un cutremur subacvatic cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni în largul insulei greceşti Kasos din Marea Egee, conform Institutului de Geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, transmite AFP.

Până în prezent nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale, conform presei locale, care a relatat că seismul a fost resimţit în special în Kasos şi pe insulele din apropiere, Karpathos şi Creta.

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a zgâlţâit sudul Chile. Oamenii au ieşit panicaţi pe străzi
Cutremurul, al cărui epicentru a fost situat la o distanţă de 63 de kilometri de Kasos şi la 343 de kilometri sud-est de Atena, la o adâncime de 47 de kilometri, s-a produs la ora locală 01:25 (23:25 GMT, duminică).

Situată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este afectată în mod regulat de cutremure.

Maria Ghiorghiu, previziune sumbră: „Războiul ne bate la ușă, cutremurul ne bate la uşă”
În octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 produs în Marea Egee a provocat moartea a două persoane pe insula grecească Samos şi s-a soldat cu peste 100 de victime în oraşul costier turcesc Izmir.

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade in Sud-Vestul Sumatrei (Indonezia)
Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,9 grade, s-a produs in ziua de vineri, 18 noiembrie, in Sud-Vestul Sumatrei (Indonezia). Seismul a avut loc la ora 13h37min UTC (ora locala 20h37min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost submarin, localizat in apropiere de coasta vestica a Sumatrei, la 187 km Sud-Vest de Bengkulu.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km  si a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita in Vestul Sumatrei, dar nu au fost raportate pagube. Nu a fost emisa alerta de tsunami.