Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat clădirile din capitală VIDEO

Un seism cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat luni clădirile din capitala Indoneziei, Jakarta, informează AFP şi Xinhua.

21 nov. 2022, 10:37
Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat clădirile din capitală VIDEO

Cutremur în Indonezia update: Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,6 care s-a produs luni în provincia Java de Vest din Indonezia. Echipele de intervenţie fac eforturi pentru a ajunge la supravieţuitorii rămaşi blocaţi printre dărâmături în regiunea afectată de cutremur unde au fost resimţite replici seismice, transmite Reuters.

Guvernatorul provinciei Java de Vest, Ridwan Kamil, a confirmat 56 de decese în urma seismului cu epicentrul la circa 75 de kilometri sud-est de capitala Jakarta.

Cutremur în Indonezia update: Cel puţin 20 de persoane au murit şi 300 au fost rănite în provincia Java de Vest din Indonezia, care a fost zguduită, luni, de un cutremur cu magnitudinea de moment 5,6, dar care s-a produs la o adâncime de numai 10 kilometri, potrivit măsurătorilor institutului american de monitorizare geologică USGS.

Cutremurul s-a produs în provincia Java de Vest, în apropierea localităţii Cianjur, la aproximativ 100 de kilometri de Jakarta, conform Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică din Indonezia.

Seismul a avut loc la ora locală 13:21 (06:21 GMT), iar epicentrul a fost localizat la o distanţă de 10 kilometri sud-vest de Cianjur, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agenţiei.

Cutremurul nu a avut potenţialul de a declanşa un tsunami. Mişcările telurice au fost resimţite puternic în capitala Jakarta, provocând panică printre locuitorii care s-au grăbit să iasă din case şi clădiri.

Institutul american de geofizica (USGS) a indicat o magnitudine iniţială de 5,4 grade, notează Xinhua.

Cutremur cu magnitudine 5.5 în Grecia

Un seism subacvatic cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni în largul insulei greceşti Kasos din Marea Egee, conform Institutului de Geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, transmite AFP.

Până în prezent nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale, conform presei locale, care a relatat că seismul a fost resimţit în special în Kasos şi pe insulele din apropiere, Karpathos şi Creta.

Cutremurul, al cărui epicentru a fost situat la o distanţă de 63 de kilometri de Kasos şi la 343 de kilometri sud-est de Atena, la o adâncime de 47 de kilometri, s-a produs la ora locală 01:25 (23:25 GMT, duminică).

Gheorghe Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre marele cutremur care va lovi România: ”Va avea o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice”
Situată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este afectată în mod regulat de cutremure.

În octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 produs în Marea Egee a provocat moartea a două persoane pe insula grecească Samos şi s-a soldat cu peste 100 de victime în oraşul costier turcesc Izmir.