Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter în nord-vestul Siberiei

Reprezentanţii ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un elicopter de tipul Mi-8 a aterizat forţat în peninsula artică Iamal, situată în nord-vestul Siberiei. Alte trei persoane au supravieţuit tragediei şi au fost transportate la spital pentru tratament, informează Russia Today.

22 oct. 2016, 06:28
Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter în nord-vestul Siberiei

Primul supravieţuitor a fost transportat la spital cu ajutorul unui elicopter al serviciilor de urgenţă şi este în stare gravă.

Salvatorii au descoperit în epava elicopterului alte două persoane, care prezentau semne de viaţă. De asemenea, cele 19 victime au fost declarate decedate la locul tragediei.

Cele două cutii negre ale elicopterului au fost recuperate de salvatori în „condiţie bună”.

Martorii susţin că aparatul de zbor a fost puternic avariat în timpul aterizării forţate şi a căzut pe o parte, însă nu a explodat.

Anterior, unul dintre supravieţuitorii accidentului a reuşit să contacteze autorităţile. Acesta a susţinut că este blocat în epava elicopterului.

Două avioane de salvare cu paramedici au fost desfăşurate la locul tragediei, iar un număr total de 140 de persoane au fost implicate în operaţiune.

Vizibilitatea scăzută este prezentată de anchetatori drept o posibilă cauză pentru tragedie.

Se pare că elicopterul s-a prăbuşit la 80 de kilometri de localitatea Urengoy şi aparţinea companiei aviatice Skol. Elicopterul efectua un zbor de rutină către un câmp petrolier din regiunea Kranoiarsk.