Cel puţin 20 de morţi şi 8.000 de evacuaţi în Mexic, prins între un uragan şi o furtună tropicală

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi peste 8.000 au fost evacuate în Mexic din cauza intemperiilor provocate de uraganul Ingrid, venit din Golful Mexic, şi furtuna tropicală Manuel, sosită dinspre Oceanul Pacific, au anunţat autorităţile, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 06:45
Cel puţin 20 de morţi şi 8.000 de evacuaţi în Mexic, prins între un uragan şi o furtună tropicală

Ploi torenţiale s-au abătut duminică asupra celei mai mari părţi a ţării din cauza efectelor combinate ale celor două fenomene, a indicat Serviciul Meteorologic Naţional (SMN).

Ploile torenţiale, inundaţiile şi alunecările de teren au făcut 14 morţi în statul Guerrero (sud) şi şase în statele Puebla şi Hidalgo (centru), potrivit bilanţurilor anunţate de autorităţi.

În statul Guerrero, s-au înregistrat cel puţin 14 morţi şi peste 2.000 de sinistraţi, iar precipitaţiile au provocat inundaţii extinse, circa 21.000 de locuinţe fiind private de energie electrică, a declarat serviciul local al Protecţiei Civile.

Circa 500 de persoane au fost evacuate din domiciliile lor la Acapulco, unde apa a atins, în unele locuri, un metru, luând maşinile. Aeroportul internaţional a fost izolat, drumul care duce spre el fiind tăiat de un torent de apă.

În statul Veracruz (est), ploile cauzate de Ingrid au dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane, a anunţat guvernatorul acestui stat.

Tradiţionalele ceremonii de Ziua Independenţei, care urmau să fie sărbătorite în seara de duminică în toată ţara, au fost suspendate în localităţile de lângă statul Tamaulipas, unde uraganul Ingrid era aşteptat cu teamă.