Cel puţin 401 persoane arestate în urma violenţelor de la Cairo

Cel puţin 401 persoane au fost arestate în urma violenţelor care au avut loc în cursul nopţii la Cairo în cadrul manifestaţiilor susţinătorilor preşedintelui demis Mohamed Morsi, a anunţat marţi o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
16 iul. 2013, 14:01
Cel puţin 401 persoane arestate în urma violenţelor de la Cairo

Arestarea a 401 „participanţi la revoltă” se referă doar la sectorul Ramses, în centrul capitalei, unde două persoane au murit în confruntările din cursul nopţii, a precizat această sursă, citată de agenţia oficială Mena. Alte cinci persoane au murit în Gizah, un alt cartier al capitalei egiptene, potrivit serviciilor de urgenţă.

Dosarul este în mâinile procurorului general, care supraveghează ancheta a adăugat Mena.

Aproximativ 650 de persoane au fost reţinute săptămâna trecută în urma violenţelor soldate cu cel puţin 53 de morţi la 8 iulie în cadrul unei manifestaţii de susţinere a lui Morsi în faţa Gărzii Republicane. Cei mai mulţi au fost apoi eliberaţi.

Peste 100 de persoane au murit în Egipt de la înlăturarea de la putere de către armată, la 3 iulie, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în urma unor manifestaţii masive care cereau plecarea sa de la putere.