Cel puţin doi parlamentari PNL au semnat deja pentru suspendarea lui Klaus Iohannis

Partidul parlamentar AUR a anunțat luni că strânge semnături pentru a iniția suspendarea din funcție a șefului statului, urmată de un referendum pentru demitere.

02 nov. 2021, 22:28
Cel puţin doi parlamentari PNL au semnat deja pentru suspendarea lui Klaus Iohannis

George Simion, copreşedintele AUR, a anunţat luni seară, în exclusivitate la România TV, că demersul partidului său a fost deja semnat de doi parlamentari PNL, dar nu le-a dat numele, explicând că nu are acordul acestora în acest sens.

Din informaţiile apărute pe surse marţi, se pare că liberalii care susțin demersul de suspendare a preşedintelui Iohannis sunt Daniel Gheorghe și Dumitru Flucuș. Cei doi nu se numără printre liberalii care s-au dezafiliat recent din grupul PNL, dar, pe de altă parte, l-au susținut pe Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Având în vedere cum s-au desfăşurat până acum plecările susţinătorilor lui Orban din grupul parlamentar PNL, câte 2-3 pe zi, cel mai probabil este ca cei doi să facă şi ei în curând acelaşi pas.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a numit luni seară demararea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis o ”tentativă de adâncire a crizei şi de a zgudui democraţia” şi a anunţat că a propus în Biroul Executiv excluderea parlamentarilor PNL care semnează demersul.

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose: Acceptăm să intrăm la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne, nu pentru unu

”Ştiu că traversăm o perioada delicată, în care, din păcate, durerea unora este exploatată în mod cinic de persoane fără scrupule (…) astăzi au mai făcut un pas în a crea o nouă falie în societate: demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui. Fără un motiv real. Aşa…pe vorbe!  Condamn această făţărnicie politică pusă în scenă de cei de la AUR”, a scris, luni seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei anunţă că a propus excluderea parlamentarilor care vor semna demersul AUR.

”Le-am cerut colegilor din BEx să fie de acord să îi excludem din partid pe parlamentarii PNL care semnează această tentativă de adâncire a crizei şi de a zgudui democraţia. Regret că au existat momente când şi alţi colegi de pe scenă politică au preferat să se “facă frate cu…” crezând că vor trece puntea, când…din păcate…au pus doar umărul la “scufundarea” României”, a mai afirmat ministrul.

Citeşte şi: Florin Cîţu vrea să fie din nou prim-ministru: „Şi la negocierile cu PSD, şi la cele cu USR, varianta propusă de PNL va fi de premier liberal. Rămâne varianta ca acela să fie preşedintele PNL, dar vom vedea la negocieri”