Florin Cîţu vrea să fie din nou prim-ministru: „Şi la negocierile cu PSD, şi la cele cu USR, varianta propusă de PNL va fi de premier liberal. Rămâne varianta ca acela să fie preşedintele PNL, dar vom vedea la negocieri”

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit marţi, la ora 18, pentru a stabili o echipă de negociere şi mandatul acesteia în discuţiile cu PSD şi USR, după ce luni premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat că şi-a depus mandatul, iar preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, a anunţat că va fi propusă flexibilizarea mandatului.

02 nov. 2021, 21:05
Florin Cîţu vrea să fie din nou prim-ministru: „Şi la negocierile cu PSD, şi la cele cu USR, varianta propusă de PNL va fi de premier liberal. Rămâne varianta ca acela să fie preşedintele PNL, dar vom vedea la negocieri”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a participat la o conferinţă de presă, după încheierea Biroului Politic Naţional al liberalilor, în care a anunţat că a fost stabilită echipa de negociere şi că, momentan, nu a fost avansat un nume pentru propunerea de premier. Totuşi, Cîţu a ţinut să precizeze că la negocierile cu PSD şi USR liberalii vor susţine ideea unui prim-ministru de la PNL.

„Mergem la negocieri, nu putem spune strategia. O vom spune atunci cand vom fi in fata cu cei cu care negociem. Dupa aceata conferinta voi contacta liderii politici pentru a avea maine intalniri. Vom avea cate o strategie pentru fiecare negociere in parte, dar in ambele varianta va fi de premier liberal.”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a mai spus că nu este vinovat pentru declanşarea crizei politice şi că, deşi va negocia cu PSD, nu va schimba nicio virgulă în programul de guvernare.

„Echipa de negociere este condusa de presedinte si din ea vor face parte cei patru vicepresedinti si secretarul general. A fost un congres, am fost ales, domnul Motreanu nu a candidat, inteleg ca mai sunt probleme, daca are nevoie de terapie…

Avem un partid care a plecat de la guvernare, apoi a semnat o motiune cu AUR. PNL a fost la guvernare si a guvernat. Chiar azi am vizitat doua spitale. Mandatul este clar, de a negocia cu partidele democratice.

Citeşte şi: Dacian Cioloş despre negocierile PNL-PSD: „Ştim ce înseamnă asta, sunt multe guri de hrănit, baroni care aşteaptă bani”

Florin Cîţu: „Nu vom modifica nici o virgulă din programul de guvernare liberal”

Stiu ca sunt probleme si cu USR, si cu PSD, important e ca romanii sa stie ca noi vrem sa rezolvam aceasta criza, tot noi facem un pas, desi celelalte partide nu au flexibilizat nimic. Decizia a fost ca dupa negocieri sa revenim in BPN si vom vedea cum mergem mai departe. Decizia a fost a partidului. De cand nu mai este Ludovic Orban presedinte al PNL, toate deciziile se iau in partid.

Nu avem o decizie legata de premier. La negocieri vom merge doar cu propunerea ca PNL sa dea premierul. PNL nu se fereste, ci spunem clar ca PNL doreste formarea unui guvern in jurul unui premier PNL.

Ce pot sa spun este ca nu vom modifica nimic din guvernarea liberala. Am asigurat introducerea reformelor in PNRR, iar schimbarea unei virgule ar insemna ca nu vom mai primi acei bani. Astazi, legile justitiei sunt in Parlament, au trecut de Guvern. Pozitia PNL ramane aceeasi.”, a adăugat Florin Cîţu.

Citeşte şi: UPDATE Scandal în şedinţa PNL în care se hotărăşte dacă liberali vor căuta să se alieze în vederea guvernării cu PSD sau cu USR. Ce a cerut Florin Cîţu în BPN