Cel puţin patru persoane au decedat după ce au băut dezinfectant de mâini

În Arizona şi New Mexico au fost raportate, în lunile mai şi iunie, 15 cazuri de intoxicaţii cu metanol cauzate de înghiţirea dezinfectanţilor de mâini pe bază de alcool. Miercuri, Centrul de Control şi Prevenirea a Bolilor din SUA, a raportat încă patru persoane care au murit din această cauză, scrie Reuters.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 14:30
Cel puţin patru persoane au decedat după ce au băut dezinfectant de mâini

Igiena mâinilor a fost promovată ca o modalitate importantă de a combate răspândirea coronavirusului în Statele Unite. CDC a recomandat utilizarea produselor de dezinfectare pe bază de alcool pentru a curăţa mâinile, în cazul în care apa şi săpunul nu sunt disponibile.

Citeşte şi: Tragedie provocată de dezinfectantul de mâini. Trei persoane au murit şi una a orbit

Toţi dezinfectanţii pentru mâini pe bază de alcool aprobaţi de Food and Drug Administration (FDA) trebuie să conţină doar etanol sau izopropanol, însă s-a constatat faptul că unele produse importate în ţară conţin metanol, susţine CDC într-un raport.

Autorităţile au avertizat că otrăvirea severă cu metanol poate duce la orbire sau moarte şi au cerut populaţiei să verifice dacă igienizantele de mâini pe care le deţin conţin metanol.

Trei dintre cei 15 pacienţi otrăviţi au fost externaţi cu deficienţe de vedere, a spus CDC. Oficialii spun că sondajul realizat în cele două state americane indică faptul că numărul acestor cazuri ar putea fi mult mai mare la nivelul întregii ţări.