Tragedie provocată de dezinfectantul de mâini. Trei persoane au murit şi una a orbit

Şapte persoane din New Mexico s-au intoxicat cu metanol, după ce au băut dezinfectant de mâini. Trei dintre acestea au murit, iar una şi-a pierdut definitiv vederea. Celelalte victime sunt în stare gravă, potrivit CNN. 

RomaniaTV.net
27 iun. 2020, 17:07
Tragedie provocată de dezinfectantul de mâini. Trei persoane au murit şi una a orbit

Autoritățile din New Mexico au anunțat că „toate cele șapte persoane ar fi băut dezinfectant de mâini care conținea metanol”. Cazurile sunt legate de alcoolism, au precizat autoritățile.

Primele cazuri au început să apară în mai și au fost raportate și altele în aceeași lună. Autoritățile nu au oferit alte informații despre cele șapte persoane sau orașele în care locuiau.

Oficialii federali au descoperit metanol în dezinfectanții de mâini produși de o companie din Mexic. E neclar deocamdată dacă cele șapte victime au băut acest tip de dezinfectant, relatează digi24. 

„Dacă considerați că ați băut dezinfectant de mâini vă rugăm să mergeți la medic. Există tratament la intoxicarea cu metanol și cu cât veți fi tratat mai rapid cu atât sunt mai multe șanse de vindecare”, a spus Kathy Kunkel, secretar pe probleme medicale.

Dezinfectantul de mâini era interzis în majoritatea închisorilor înainte de pandemie, deoarece deținuții îl puteau bea sau să incendieze diverse lucruri. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a stabilit însă ca, pe perioada pandemiei, acesta să fie folosit pentru a combate COVID-19.

De asemenea, autoritățile au avertizat oamenii să nu folosească dezinfectantul de mâini produs de compania Eskbiochem SA, deoarece au fost detectate chimicale toxice.

Medicii avertizează că expunerea la cantități semnificative de metanol poate provoca amețeală, stare de vomă, dureri de cap, vedere încețoșată, pierderea permanentă a vederii, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos și în unele cazuri chiar moartea.

Citeşte şi Supărarea unui ieşean care a băut 4 litri din spirtul contrafăcut care a UCIS 17 oameni: Eram nervos că nu m-am îmbătat VIDEO