Cele mai benefice patru alimente pentru creierul pensionarilor. Activitatea creierului încetinește odată cu înaintarea în vârstă

Un medic dezvăluie ce alimente sunt cele mai benefice pentru creierul vârstnicilor. Odată cu înaintarea în vârstă, activitatea creierului se deteriorează.

05 sept. 2023, 20:48
Cele mai benefice patru alimente pentru creierul pensionarilor. Activitatea creierului încetinește odată cu înaintarea în vârstă
Alimente recomandate persoanelor trecute de vârsta a doua

Potrivit medicului rus Margarita Koroleva, la vârsnici, buna funcționare a creierului poate fi susținută eficient de alimente bogate în vitamine și acizi grași benefici. Printre acestea se află peștele gras, nucile, semințele de dovleac și afinele.

„Consumul de pește, nuci, semințe de dovleac și afine va ajuta persoanele în vârstă să mențină funcția creierului și să îmbunătățească memoria”, spune medicul.

Citește și: Care este alimentul care ar trebui interzis în orice salată! Mihaela Bilic te învață ce să eviți cu orice preț

Alimente recomandate persoanelor în vârstă

Pește gras

Declinul cognitiv odată cu vârsta este strâns legat de procesele inflamatorii din organism, care au un impact negativ asupra diferitelor organe, inclusiv asupra creierului. Alimentele bogate în substanțe antiinflamatorii îl pot proteja de îmbătrânire.

Printre aceste alimente se numără produsele care conțin acizi grași nesaturați și omega-3.

„Omega-3 face parte din peretele celular al țesutului cerebral, afectează memoria, asigură o funcție antiinflamatoare, încetinește procesul de îmbătrânire, îmbunătățește abilitățile mentale, reduce riscul de Alzheimer și demență”, spune medicul.

Citește și: Câte de multe calorii au pufuleții. Află dacă sunt permiși atunci când ții o cură de slăbire. Nu o să îți vină să crezi ce zic nutriționiștii

Nuci

Nucile sunt o sursă bogată de acizi grași benefici și vitamine, în special vitamina A, D și E – toate trei susțin în mod eficient activitatea creierului.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac furnizează organismului zinc, magneziu, cupru. Acestea se opun proceselor care duc la dezvoltarea bolii Alzheimer. Consumul lor asigură și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Totodată, aceste semințe conțin arginină, un aminoacid care în organism se transformă în oxid nitric, controlând dilatarea arterelor și a vaselor de sânge, îmbunătățind astfel fluxul sanguin prin acestea.

Fructele negre

Fructele negre, o sursă de substanțe antiinflamatorii din bioflavonoide și antioxidanți, îmbunătățesc protecția țesutului cerebral împotriva modificărilor adverse legate de vârstă. Afinele sunt deosebit de utile pentru persoanele în vârstă în această privință.