Cele mai bizare boli ale lumii GALERIE FOTO

Cele mai ciudate boli genetice sau transmise, de la membre crescute exagerat, până la piele albastră şi păr în ochi creează dureri inimaginabile celor în cauză. Probabil, durerile sufleteşti sunt mult mai mari ca cele trupeşti.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 08:41

Prima boală bizară, rară, este boala pielii albastre, scrie unica.ro. Boala este cauzată de o expunere prea mare la metale ce conţin argint sau la săruri de argint. Pielea bolnavilor poate ajunge de la bleu deschis, la mov.

O altă boală cidată este elefantiaza, în termeni medicali – filarioza limfatică. Se manifestă prin mărirea exagerată a membrelor sau organelor genitale. Ea este cauzată de nişte viermi paraziţi transmişi prin înţepăturile ţânţarilor.

O boală foarte rară este şi progeria, cunoscută şi sub numele de sindromul Hutchinson-Gilford. Se manifestă prin îmbătrânirea ciudată şi prematură a copiilor.

Sindromul „vârcolac” este destul de celebru. Sindromul Ambras sau hipertricoza se manifestă prin creşterea excesivă a părului pe o suprafaţă foarte mare a corpului, inclusiv în interiorul pleoapelor.

De asemenea, există oamenii cu nişte linii ciudate şi ordonate pe întreg corpul. Boala este recunoscută ca „Liniile lui Blascko” şi este o formă a sindromului Down.