Cele mai BIZARE dependeţe din lume: De la dependenţa de sânge până la dependenţa de mânca păr

Drogurile, alcoolul sau ţigările sunt primele lucuri la care se gândesc oamenii când vine vorba de dependenţe. Există, însă, şi dependenţe mult mai ciudate şi, în unele cazuri, la fel de periculoase.

RomaniaTV.net
14 iul. 2013, 10:03
Cele mai BIZARE dependeţe din lume: De la dependenţa de sânge până la dependenţa de mânca păr

Dependenţa de cârnaţi

Contabilul David Harding, din Greenwich, sud-estul Londrei, a cheltuit, fără succes, aproape 2.000 de lire sterline în încercarea de a scăpa de obiceiul său de a consuma mezeluri.

Tatăl a trei copii mănâncă până la 13 cârnaţi fiecare zi, potrivit The Mirror.

Costul acestei dependenţe bizare este de aproape 700 de lire pe an.

„Eu sincer nu pot suporta gândul de a trăi fără cârnați. Dependenții de droguri tanjesc după medicamentul lor preferat, și este la fel pentru mine, cu excepția faptului că medicamentul meu este un cârnat”, a povestit David.

Dependenţa de păr de pisică

par

Când vine vorba de obiceiuri ciudate, Lisa, în vârstă de 43 de ani, din Detroit, este în topul listei. Lisa mănâncă păr de pisică în fiecare zi. Dependeţa ei ciudată a început acum 15 ani şi acum a ajuns să mânânce o cantitate de păr de mărimea a trei monede pe zi.

„Mănănc păr de pisică. Sunt dependentă de el”, recunoaşte Lisa.

Lisa îşi prepară gustarea ciudată adunând păr de pisică din apartament, inclusiv de pe podea şi din spatele canapelei dar spune că cele mai bune fire sunt cele luate „direct de pe pisică”.

Ea linge blana pisicii „la fel cum ar face o mamă pisică puiului ei”.

Lisa a început ciudatul „festin” ca o modalitate de a se simţi mai aproape de pisicile ei. Ea mai susţine că mestecatul părului de pisică este „relaxant” şi că a ajuns să consume părul de felină la fiecare două ore.

Dependenţa de suc

Claire Ayton s-a îngrozit atunci când şi-a dat seama că preferinţa ei pentru băuturi acidulate s-a transformat într-o dependență periculoasă.

Asistenta a băut patru litri de Coca Cola în fiecare zi, timp de 10 ani – dar credea că este normal.

Claire, din Marea Britanie, a folosit hipnoterapia pentru scăpa de dependenţa ei. Din 2011, ea nu s-a mai atins de o singură picătură de suc acidulat.

În câteva luni ea a slăbit 5 kilograme, iar noul ei stil de viata sănătos a scutit-o de o cheltuială anulă de 1.000 de lire.

Dependenţa de înmormântări

Cand vine vorba de înmormântări, brazilianul Luis Squarisi este sufletul orașului său natal, Batatais. Gustul bizar pentru macabru al bărbatului de 42 de ani l-a făcut să meargă la fiecare înmormântare din oraș în ultimii 20 de ani și el a renuntat chiar la locul de muncă pentru a se ocupa numai cu asta.

„Primul lucru pe care îl fac în fiecare dimineață este să pornesc aparatul radio pentru a afla dacă cineva a murit. Dacă nu aud nimic încep să sun la spitale”, a povestit Luis.

Dependenţa de solar

Trisha Paytas, din New Jersey, a povestit că în ultimii 10 ani n-a lipsit nici măcar o zi de la solar şi câteodată merge chiar de două ori pe zi. Acest obicei a costat-o 5.000 de dolari anual, 50.000 de dolari până acum.

Tânăra, în varsta de 24 de ani, a fost dusă pentru prima dată la solar de mama ei, pe când avea 14 ani şi de atunci a devenit dependentă. “Merg în fiecare dimineaţă. E obiceiul meu.”

Nici ameninţarea cancerului nu o sperie pe Trisha. “Nici dacă aş afla că am cancer de piele nu cred ca m-aş opri.”

Dependenţa de gheaţă

Mestecatul şi consumul excesiv de gheață se numește pagophagia.

Este o formă a sindromului „pica”, o boală în care oamenii tânjesc să mănânce produse non-alimentare, care nu au nicio valoare nutritivă.

Aproximativ 2% dintre bărbaţii de peste 18 ani din SUA şi 16% din femei cu vârsta peste 16 ani suferă de această boală, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Dependenţa de apă

apa

Sasha Kennedy, din Essex, Marea Britanie, este dependentă de apă încă din copilărie. Femeia de 26 de ani, mamă a doi copii, consumă zilnic în jur de 25 de litri de apă, astfel că îşi cară peste tot sticle şi foloseşte toaleta de cel puţin 40 de ori pe zi. Nopţile ei sunt aproape albe, pentru că se trezeşte foarte des pentru a bea apă şi a-şi satisface ciudata dependenţă.

Medicii pe care i-a consultat i-au spus că nu este nimic în regulă şi că sănătatea nu-i este în pericol, însă există şi specialişti care se tem că suprahidratarea ar putea declanşa probleme de sănătate sau ar putea duce chiar la deces.

Dependenţa de sânge

Julia Caples, mamă a doi copii, este un vampir în viața reală şi bea aproape doi litri de sânge pe lună de la donatori umani voluntari. Julia, în vârstă de 45 de ani, bea sânge de peste 30 de ani.

Ea crede că sângele pe care îl bea de la alții o face frumoasă și energică, la fel ca vampirii din filme, şi aspectul ei tânăr este rezultatul acestei „diete” speciale.

„Când mă hrănesc de la o persoană și beau sângele lui mă simt mai puternică şi mai sanatoasă. Știu că, științific vorbind, sângele nu are prea multe valenţe nutriţionale, dar poate există valori pe care nu le-am descoperit încă. Mă simt mult mai frumoasă atunci când beau regulat. Sunt, de asemenea, extrem de sanatoasă, fără probleme majore de sănătate, şi am tot timpul energie. Uneori beau şi doi litri pe lună”, a povestit Julia Caples

Dependenţa de cauciuc

cauciuc

O adolescentă din SUA este dependentă de cauciuc: tânăra a mâncat, până acum, peste 50 de pneuri de maşină.

Allison din Atlanta, Georgia, in varsta de 19 ani susţine că a început să mestece cauciuc ca o alternativă la gumă, iar acum se delectează cu peste un metru de bucăţi de pneuri în fiecare zi.

Allison recunoaşte că gustarea ei preferată are un gust „chimic”, fiind un „şoc pentru papilele gustative”, dar este deja dependentă de cauciuc şi nu poate trăi fără el.

În cele din urmă, Allison a ajuns la doctor, care o avertizează că poate face cancer din cauza substanţelor chimice ingerate.