Cele mai bune alimente pentru detoxifierea organismului

Trecerea de la sezonul rece la sezonul primăvăratic aduce cu sine nevoia unei curăţări a organismului, mai ales că, primăvară, apar şi legumele şi fructele care pot fi folosite cu succes într-o cură de detoxifiere.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 20:40
Cele mai bune alimente pentru detoxifierea organismului

Iată cele mai bune 8 alimente pentru detoxifierea organismului:

1. Sfeclă roşie

Sfeclă este plină de nutrienţi, o sursă excelenţă de vitaminele B3, B6, C, betacaroten, magneziu, calciu, zinc, fier. Ea ajută ficatul şi bilă să dezintegreze toxinele, iar fibrele ajută la eliminarea acestora. De efectele sfeclei beneficiezi la maximum dacă o mănânci crudă, într-o salată cu legume cu frunze verzi asezonată cu zeamă de lămâie.
 
2. Lămâia

Lămâia contribuie la îmbunătăţirea digestiei stimulând enzimele, iar vitamina C “dizolvă” toxinele care sunt foarte uşor eliminate de organism. De asemenea, lămâile stimulează ficatul să “purifice” sângele.
 
3. Mărul

Mărul conţine o mulţime de fibre şi de nutrienţi care stimulează producţia de bilă, care ajută ficatul în eliminarea toxinelor. Fibrele solubile din măr, precum şi pectin, ajută la curăţarea organismului de metalele grele sau aditivii alimentari consumaţi involuntar. Cele mai bune sunt merele organice.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.