Cele mai bune ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat

Fumatul poate duce la apariţia mai multor boli, însă nu este deloc uşor să renunţi la acest viciu, însă nici imposibil. Dependenţa de tutun poate fi tratată cu ajutorul ceaiurilor. Iată care sunt cele mai eficiente licori din plante care te ajută să scapi de fumat.

RomaniaTV.net
11 aug. 2016, 10:03
Cele mai bune ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel reduce stările de nervozitate care apar când încerci să renunţi la viciul fumatului. Poți bea câte două-trei căni pe zi. Pe de altă parte, în combinație cu gura- lupului, inhibă pofta de țigară, potrivit lui Penelope Sach, autoarea cărții „Vindecare cu ajutorul ceaiurilor din plante”.

Peste o linguriță de flori de mușețel uscate, adaugi 200 de ml de apă clocotită, apoi lași la infuzat, aproximativ 10 minute.

Ceai de eucalipt

Un alt ceai care te va ajuta este cel de eucalypt. Acesta are beneficiul de a tăia pofta de tutun. Peste o linguriță de frunze de eucalypt mărunțite, torni o cană de apă fierbinte și lași la infuzat zece minute, după care bei.

Citeşte şi  Cum să te laşi de fumat folosind un singur ingredient pe care îl găseşti în bucătărie?

Ceai de iasomie

Iasomia are efect relaxant asupra sistemului nervos. Două-trei căni cu ceai obţinut din această plantă te ajută să renunți la fumat. Mai mult, în combinație cu ceaiul verde, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care se produc în timp ce fumezi. Combinația dintre aceste două plante este un bun detoxifiant pentru organism. Bei câte două-trei căni de ceai, zilnic.

Şi unul-două pahare de suc de struguri, băute zilnic, te ajută să elimini nicotina din organism. Infuzia de valeriană, consumată de două-trei ori pe zi reduce stările nervoase cauzate de lipsa nicotinei din organism.

Ceai de Lobelia

Lobelia, plantă cunoscută și drept tutun indian, acţionează asupra creierului ca și nicotina, dar nu produce dependență, potrivit fitoterapeutului american Brigitte Mars, fiiind ideală pentru cei care vor să renunțe la țigări.

Planta ajută, de asemenea, la curățarea arterelor pulmonare. Bei o cană cu ceai de tutun indian de două ori pe zi. Pui o jumătate de linguriță de plantă mărunțită, la o cană cu apă și lași la infuzat, 15 minute. Lobelia este o plantă toxică, de aceea nu trebuie să o folosești fără să apelezi la sfatul unui medic fitoterapeut și nu este recomandată persoanelor cardiace. Ca să scapi de acest viciu îţi va fi de ajutor şi tinctura de pedicuţă.

Citește și despre miopia la copii AICI