Cele mai bune diete pentru pielea ta

Dietele ne ajuta sa devenim suple si sanatoase, dar asta nu e tot. Alimentele pe care le mancam pot avea efecte pozitive si asupra pielii, nu doar asupra corpului nostru. Iata care sunt dietele cele mai benefice pentru piele!

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 13:07
Cele mai bune diete pentru pielea ta

Dieta mediteraneana

Aceasta dieta abunda in peste, ulei de masline, verdeturi si fructe. Toate acestea te ajuta sa iti mentii inima sanatoasa si te protejeaza impotriva cancerului de piele.

Acizii grasi Omega-3 existenti in peste mentin elasticitatea pielii, iar uleiul de masline si rosiile contin antioxidanti care apara pielea de efectele expunerii la soare, ne asigura dr. Leslie Baumann de la Institutul de Cercetare din Miami, Florida.

Dieta vegetariana

Indiferent ca ai ales sa nu mananci carne din motive etice sau pur si simplu pentru o mai buna sanatate, trebuie sa stii ca ai facut o alegere excelenta.

Pe langa fructele si legumele proaspete recomandate de aceasta dieta, trebuie sa consumi si cereale integrale, benefice pentru piele. Antioxidantii din alimentele vegetariene intarzie aparitia ridurilor, a petelor maro de pe piele si a semnelor de imbatranire.

Fiind saraca in grasimi, dieta vegetariana permite consumul de seminte de in si a uleiurilor de masline si de floarea-soarelui, care te ajuta sa slabesti, sustine dr. Baumann.

Dieta bogata in proteine si saraca in carbohidrati

Din aceasta categorie fac parte cunoscutele diete South Beach si Atkins. Acestea elimina din alimentatie painea alba, pastele si zaharul rafinat, inlocuindu-le cu produse proaspete si carne slaba, bogata in proteine.

Citeste despre alte diete aici