Cele mai bune gustări pentru ameliorarea sindromului premenstrual

Sindromul premenstrual nu este, cu siguranţă, o noutate pentru tine. Însă din fericire, poţi să ameliorezi simptomele neplăcute care îl însoţesc cu ajutorul unor mici ajutoare.

RomaniaTV.net
31 ian. 2015, 13:46
Cele mai bune gustări pentru ameliorarea sindromului premenstrual

Suferi cand treci printr-o despartire. Suferi in timp ce porti tocuri cui. Suferi in timp ce te epilezi inghinal. Dar nu trebuie sa suferi in timpul sindromului premenstrual. In ciuda faptului ca ai crampe care practic te paralizeaza, ai episoade de plans total irational si momente in care te balonezi mai mult ca oricand, exista o multime de gustari delicioase care pot reduce la tacere simptomele care insotesc sindromul premenstrual.

Citeste in continuare si afla care sunt aliatii dovediti care te ajuta in lupta cu sindromul premenstrual.

Citeşte şi  5 metode pentru a scăpa rapid de durerile de burtă, la femei

1. BISCUITI DIN OREZ EXPANDAT. Daca simti ca te transformi in Cruella De Vil o data pe luna, acesti biscuiti din orez expandat (ideal ar fi daca ai gasi unii din orez brun integral) te pot ajuta. Carbohidratii complecsi stimuleaza productia de serotonina pentru a reduce modificarile de dispozitie pe care le ai in perioada menstruatiei si supra-alimentarea.

2. GUACAMOLE. Grasimile sanatoase sunt prietenele tale daca suferi de sindromul premenstrual. Un studiu recent publicat in jurnalul Reproductive Health a aratat ca femeile carora li s-a dat o pastila care continea un amestec de acizi grasi esentiali, printre care acid oleic si vitamina E ce se gasesc in avocado, si-au redus in mod semnificativ simptomele care insoteau sindromul premenstrual. Cum prepari gustarea: Taie jumatate de avocado si stoarce sucul de la o lamaie proaspata, pune un graunte de sare si un praf de chili. Apoi poti manca linistita.

Citeşte şi  Tot ce trebuie să ştii despre sexul la MENSTRUAŢIE

3. UN BATON PROTEIC CU MIGDALE, NUCI CAJU SI OMEGA-3. Aceste antidoturi pe care le poti purta oricand in geanta (batoanele proteice) sunt benefice mai ales daca au in compozitie acizi grasi Omega-3, un nutrient care poate reduce balonarea, durerile de cap, sensibilitatea de la nivelul sanilor, durerile menstruale si schimbarile de dispozitie care sunt asociate cu sindromul premenstrual.

4. FULGI DE OVAZ CU ZAHAR BRUN SI SEMINTE DE IN. Fulgii de ovaz sunt o sursa grozava de vitamine din complexul B si magneziu, doi aliati dovediti care lupta cu sindromul premenstrual. In plus, semintele de in, care contin anumiti compusi care echilibreaza nivelul hormonilor si au in compozitie si Omega-3 (cu proprietati anti-inflamatorii), pot reduce sensibilitatea de la nivelul sanilor si ajuta la stabilizarea hormonilor. Cum prepari gustarea: gateste fulgii de ovaz conform indicatiilor de pe pachet sau ambalaj, presara pe fiecare portie 1 lingura de zahar brun si 2 lingurite de seminte de in.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.