Cele mai bune metode pentru a scăpa de celulită. Mihaela Bilic dezvăluie cele 10 reguli de aur pe care trebuie să le respectăm

Orice om se sperie la primele semne de celulită. Femeile apelează la nenumărate metode pentru a face aceste semne inestetice să dispară. Totuși, Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele 10 reguli de aur care te vor ajuta să ții celulita la distanță.

10 mai 2023, 17:11
Cele mai bune metode pentru a scăpa de celulită. Mihaela Bilic dezvăluie cele 10 reguli de aur pe care trebuie să le respectăm

Cele mai multe femei, dar nu numai, se plâng de celulită. Este una dintre cele mai comune probleme, pentru care toată lumea caută rezolvări. Pe piață există tot felul de produse, tratamente și aparate care, în teorie, te ajută să scapi de aceste semne inestetice. Cu toate că niciuna dintre variante nu promite să rezolve definitiv această problemă, Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt obiceiurile alimentare care o pot ține la distanță mai multă vreme.

Citește și: Fructele care te ajută să scapi de celulită. Consumă-le zilnic şi vei avea un corp de invidiat

Nutriționista sustine că dacă vrem să scăpăm de celulită, ar fi bine să evităm cât mai mult carnea, în special cea grasă. Pe lista alimentelor aproape interzise se află și mezelurile, care de altfel, nu sunt cele mai sănătoase produse alimentare. În dieta noastră ar trebui să se regăsească, în schimb, o cantitate generoasă de legume.

Cele zece reguli de aur care ne scapă de celulită

„1. Reduceți aportul de alimente bogate în grăsimi precum carnea roșie, mezelurile, brânzeturile grase, untul.

2. Înlocuiți prăjiturile și produsele dulci de patiserie cu fructele proaspete, pentru că zahărul favorizează celulita.

3. Consumați fructe și legume proaspete, cât mai colorate, pentru conținutul lor bogat în vitamine, minerale și fibre.

4. Beți apă din belșug și nu adăugați sare în exces în mâncare.

5. Mâncați alimente bogate în lecitină (conopidă, roșii, spanac, portocale, soia), substanță care împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge.”, spune Mihaela Bilic.

Dacă ți-ai propus să scapi de celulită, trebuie să știi că nu ai voie să ignori sportul. Este imperios necesar să faci mișcare, pentru că doar în acest mod se vor arde grăsimile. În plus, dacă consumi alcool sau băuturi acidulate, trebuie să uiți cât mai rapid de ele, pentru că acestea reprezintă adevărate fabrici de celulită.

„6. Alegeți la fiecare masă surse de proteine bune din carne slabă, pește, ouă sau tofu.

7.Consumați surse de acizi grași esențiali de tip omega 3 (pește gras sau suplimente cu ulei de pește).

8. Renunțați la alcool și băuturile răcoritoare acidulate, cu mult zahăr.

9. Faceți mișcare aerobă moderată de cel puțin trei ori pe săptămână (mers alert, mers pe bicicletă, bandă, înot) pentru a arde grăsimile.

10. Apelați la terapii corporale precum masajul, drenajul limfatic sau alte terapii corporale pentru un aspect tonifiat al pielii.”, continuă medicul nutriționist.

Citește și:Trei românce mor de cancer ovarian în fiecare zi. Depistată în stadii incipiente, boala poate fi vindecată în 90% din cazuri