Cele mai bune remedii pentru îmbunătăţirea circulaţiei periferice

Pentru a îmbunătăți circulația sângelui, îndeosebi la extremitățile corpului, și pentru a nu lăsa gerul să te afecteze, pune în aplicare aceste sfaturi!

RomaniaTV.net
10 ian. 2017, 09:05
Cele mai bune remedii pentru îmbunătăţirea circulaţiei periferice

Când temperatura scade, sângele se retragă din zonele periferice (mâini, picioare, nas, urechi) pentru a menţine o temperatură normală a organelor vitale. Prin urmare, extremităţile reci indică o funcționare bună a organismului, dar pentru a preveni răcirea exagerată a membrelor, folosește aceste remedii și trucuri contra frigului!

Masaj cu uleiuri esențiale

Masarea zonelor reci stimulează circulația sângelui. Îți vin în ajutor și uleiurile esențiale, cum sunt cele de citrice, mentă, rozmarin, arnică, bune în amestec cu puțin ulei vegetal (de măsline sau de floarea-soarelui). Au efect tonifiant și revitalizant eliminând senzația de mâini și picioare reci. Pune câteva picături de ulei esențial în apa de baie sau la băile pentru picioare și lasă-le timp de o jumătate de oră să acționeze.

Extrapont

Pentru a încălzi mâinile și picioarele reci, folosește apă caldă, dar nu fierbinte, pentru a se adapta treptat și pentru a evita uscarea pielii.

Citeşte şi  Cum ştii că suferi de o boală a sângelui

Sucuri de legume

În lunile cele mai friguroase ale anului bea în fiecare dimineață un pahar de suc de morcovi. Datorită efectului vasodilatator, sucurile de legume, mai ales cel de morcovi, combat circulația periferică deficitară. Sucul de morcovi previne uscarea pielii, mulțumită carotenoizilor din compoziția lui, scade colesterolul și previne cheagurile care pot bloca vasele sanguine.

Infuzie de ghimbir

Extremitățile corpului se mențin calde mai mult timp sau revin mai repede la o temperatură normală cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Infuzia aceasta are efectul de a detoxifica organismul și de a îmbunătăți circulația sângelui. La o cană cu apă fiartă pune câteva felii de ghimbir și puțină scorțișoară. Bea infuzia călduță, nu fierbinte, după strecurare.

Atenție!

Pentru a evita îngustarea vaselor de sânge, încearcă să renunți la fumat sau să fumezi mai puțin în perioadele geroase!

Află mai multe sfaturi pentru îmbunătățirea circulației periferice